Wat is affiliate marketing?

Online marketing bestaat uit verschillende vormen, affiliate marketing is daar één van. Het bijzondere aan affiliate marketing is dat het een heel gerichte vorm van adverteren is. Hieronder kort een antwoord op de vraag: Wat is affiliate marketing?

Lees hier de volledige versie: Affiliate marketing inzetten voor jouw bedrijf?

 

Om affiliate marketing te begrijpen is het hoofdzaak om te weten dat er 2 partijen bij betrokken zijn. De adverteerder en de affiliate.

– De adverteerder: Dit is degene die zijn of haar product wilt promoten
– De affiliate: De partij die jouw product promoot

 

De affiliate:

De affiliate beschikt over een website, social media pagina of ander online platform en via dit platform wordt jouw product gepromoot. Dit kan in de vorm van een link in een artikel, het kan ook een vergelijkingswebsite zijn die jouw product vertoond.

Een affiliate kan hier op twee manieren aan verdienen:

– De affiliate spreekt een vast bedrag af met de adverteerder;
– De affiliate verdient een percentage van de aankoop.

 

Welke typen affiliate marketing zijn er?

Er zijn verschillende soorten affiliate marketing die elk een onderdeel van de customer journey targeten. Hieronder de populairste varianten:

– Blogs en contentsites
– Social Media en Influencers
– Vergelijkingssites (ebay)
– Kortingscodesites

 

Inzetten van affiliate marketing

Het is mogelijk om zelf aan de slag te gaan door vergelijkingssites, blogs en kortingscodesites te contacteren. Dit kost echter veel tijd en kennis. Een tweede mogelijkheid is het inzetten van een marketing bureau of een partij als tradetracker die het eenvoudig maakt om affiliate campagnes op te zetten.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen