Kwaliteit zegeviert tijdens Dag van de Flexibele Arbeid

Beste opdrachtgevers en intermediairs uitgeroepen tijdens officiële dag

AMSTERDAM – Op donderdag 19 januari zijn de beste opdrachtgevers en intermediairs van Nederland bekend gemaakt tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid bij Postillion Hotel Amsterdam, georganiseerd door Victor Mundi. Aegon is uitgeroepen tot beste opdrachtgever, en Harvey Nash is uitgeroepen tot beste intermediair. Uit een peiling van ZZP Barometer blijkt dat de Wet DBA nog steeds voor onrust zorgt in de flexmarkt: desondanks maken de 1,1 miljoen zzp’ers VVD de grootste zzp-partij, als er nu verkiezingen zouden zijn.

  • Dag van de Flexibele Arbeid georganiseerd door Victor Mundi
  • Aegon uitgeroepen tot beste opdrachtgever van Nederland
  • Harvey Nash uitgeroepen tot beste intermediair van Nederland
  • Wet DBA zorgt nog steeds voor onrust in flexmarkt
  • VVD stoot D66 van troon als grootste zzp-partij in peiling ZZP Barometer
  • SP en PvdA gehalveerd t.o.v. Tweede Kamer-verkiezingen in 2012

Tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid waren meer dan tweehonderd inhuurverantwoordelijken van opdrachtgevers en directieleden van intermediairs aanwezig. “Het doel van deze dag is om te laten zien dat de flexmarkt uit zichzelf de focus legt op kwaliteit. Er is geen wet- en regelgeving nodig om deze kwaliteit af te dwingen. Ook is het niet nodig om tegen de flexibele aard van onze arbeidsmarkt in te gaan: deze blijkt juist een voorwaarde tot groei, specialisme en innovatief vermogen,” aldus Jeroen Sakkers, directeur van organisator Victor Mundi en juryvoorzitter van beide verkiezingen.

Wet DBA zorgt nog steeds voor onrust in flexmarkt

Uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.500 zzp’ers, gepubliceerd tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid, blijkt dat er in de flexmarkt nog steeds onrust omtrent de Wet DBA bestaat, ondanks het door staatssecretaris Wiebes aangekondigde uitstel van handhaving van de nieuwe wetgeving tot 1 januari 2018. Bijna alle zzp’ers (88%) vinden dat de wetgeving moet worden aangepast, en liefst 70% van hen wacht af wat de politiek gaat beslissen over de Wet DBA, alvorens actie te ondernemen.

Wel blijkt dat – in tegenstelling tot andere berichtgeving – slechts 3% van de zzp’ers aangeeft daadwerkelijk te stoppen als ondernemer en in loondienst te gaan, vanwege de Wet DBA. Tijdens deze dag in Amsterdam is een vakspecialist van de Belastingdienst aanwezig om vragen te beantwoorden en de flexmarkt van gewenste informatie te voorzien.

VVD stoot D66 van troon als grootste zzp-partij

De 1,1 miljoen zzp’ers in Nederland (KvK, januari 2017) vertegenwoordigen gezamenlijk 16,7 zetels tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. Uit de traditionele zzp-peiling van ZZP Barometer, gepubliceerd tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid, blijkt dat de VVD de grootste zzp-partij is, als er nu verkiezingen zouden zijn. De partij stoot hiermee D66 van de troon, dat na de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 steevast als grootste uit de bus kwam onder zzp’ers.

D66 (-9), SP (-8) en PvdA (-3) zijn de grote verliezers onder de zzp’ers in Nederland, waarbij de SP en PvdA zelfs gehalveerd zijn ten opzichte van de zzp-peiling ten tijde van de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 (zie: grafiek). 50Plus (+5), CDA (+5) en Groenlinks (+1) winnen juist ten opzichte van de afgelopen jaren. De helft van de zzp’ers (51%) laat zijn stem afhangen van het zzp-standpunt van de partijen, onder andere op het gebied van de Wet DBA.

 

Ontwikkeling Politieke voorkeur zzp'ers

Over Victor Mundi

De Dag van de Flexibele Arbeid wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door VictorMundi B.V., het mediabedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de flexmarkt. Het bedrijf is tevens initiatiefnemer van de Client Awards, waarbij wordt gekeken hoe opdrachtgevers omgaan met hun flexibele inhuur, de Staffing Awards, waarbij wordt gezocht naar het beste bedrijf in de flexmarkt binnen Nederland, en de Freelancer of the Year Awards (FOTY Awards), waarbij wordt gezocht naar de beste zzp’er van Nederland. Daarnaast is Victor Mundi eigenaar van onafhankelijke zzp-informatiebron ZZP Barometer en organisator van de Dag van de ZZP’er op 1 april 2017.

Lees het hele artikel: Kwaliteit zegeviert tijdens Dag van de Flexibele Arbeid
Adverteren


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen