Infographic: Overheid belangrijk bij informatie voor startende zzp’er

Zzp’er zeer tevreden over beschikbare startersinformatie

NOORDBEEMSTER – De overheid speelt een belangrijke rol in het verschaffen van informatie voor startende zzp’ers. Een ruime meerderheid van de zzp’ers (82%) zocht voornamelijk naar informatie bij de Kamer van Koophandel toen zij startten met hun onderneming. Ook kennis over belastingzaken wordt belangrijk gevonden door de zzp’er: 64 procent zocht bij de start naar voorlichting hierover. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 600 zzp’ers.

Startende zzp’ers zochten verder veelal naar een stappenplan voor het starten van een bedrijf (45,5%), naar informatie over verzekeringen (45,0%) en de zakelijke rekening (42,3%). Veel minder zzp’ers (27,0%) wilden daarentegen bij hun start weten hoe een businessplan gemaakt wordt.

Zzp’ers zoeken voornamelijk via internet

Zzp’ers verzamelden informatie over het starten van hun onderneming voornamelijk via internet. 65,5 procent van de zzp’ers zocht via internet zoekmachines hoe het starten van een onderneming in zijn werk gaat. Tevens zijn de websites van de Kamer van Koophandel (30%) en de Belastingdienst (10%) populair onder startende zzp’ers. Ruim 20 procent van de zzp’ers maakt gebruik van boeken om zich te informeren over starten en 21,6 procent betaalt voor advies en ondersteuning.

Tevreden over startersinformatie

Zzp’ers zijn zeer tevreden over de informatie die zij tot hun beschikking hadden toen zij startten met hun onderneming. 88,2 procent van de zzp’ers vindt dat hij/zij goed geïnformeerd begonnen is als zelfstandige. 87,3 procent van de zzp’ers vindt dan ook dat informatie over starten gemakkelijk te vinden was. Verder vindt een grote meerderheid van de zzp’ers (87,9%) dat de gevonden informatie goed overeenkwam met de werkelijkheid.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 600 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer in-formatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (CBS, april 2016).

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.  (download PNG-versie)

Lees het hele artikel: Infographic: Overheid belangrijk bij informatie voor startende zzp’er
Adverteren


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen