Socilab: snel & simpel je LinkedIn-netwerk visualiseren [tool]

socilab Met Socilab kun je je LinkedIn-netwerk visualiseren. Dat is handig als je wilt weten hoe relevant je netwerk is, nu en in de toekomst. Zeker nu Linkedin InMaps niet meer bestaat, is het fijn dat Socilab er is voor de visueel ingestelde professionals onder ons. Naast de visualisatie van je LinkedIn netwerk, geeft Socilab een aantal metrics waarmee je je netwerk kunt kwalificeren.

Wat heb je er aan?

  • Het maakt vooral je volledige netwerk zichtbaar.
  • Ook kun je zien hoe je je netwerk kunt uitbreiden, met wie, of welke branche(s) missen in je netwerk.
  • Je kunt kijken naar de omvang van je netwerk ten opzichte van andere gebruikers.
  • Je kunt zien wat de effectieve omvang is – zeg maar je warme LinkedIn-netwerk. Dat is een belangrijke graadmeter voor de relevantie van je netwerk.
  • Je kunt kijken naar je ‘network constraint index‘. Dit is een indicator die de mate becijfert waarin je LinkedIn-netwerk bestaat uit verschillende groepen. Een hoog getal (maximaal 100) staat voor een gesloten of gericht netwerk. Een gesloten netwerk heeft (positieve) invloed op je reputatie.
    Een laag getal (minimaal 0) staat voor een netwerk dat meer open/verspreid is. Ook zie je geïsoleerde contacten van mensen die op geen enkele manier in een netwerk passen. Dat weergeeft nieuwe kansen of een potentiële nieuwe markt. Goed voor innovatie en nieuwe contacten.
  • Je kunt in één oogopslag zien hoe ‘diep’ je in een bepaalde branche zit. Als dat past bij je werk, is het oké. Als je een doelgroep zoekt, die niet zo dichtbevolkt is, kun je kijken welke contacten je moet aanboren om dat netwerkdeel te versterken.

Lees het hele artikel: Socilab: snel & simpel je LinkedIn-netwerk visualiseren [tool]


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen