600.000 blauwe enveloppen naar zzp’ers met VAR

Wiebes stuurt zzp’ers-met-VAR blauwe envelop

Onlangs gaf Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën het startsein voor het verdwijnen van de blauwe envelop. Maar misschien iets te vroeg, want binnenkort zal er toch een vrachtwagen vol de weg op gaan richting zzp’ers met een VAR-verklaring.

Een brief van Wiebes

Dat er onrust bestaat over de VAR, onder zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere betrokken partijen is duidelijk en ook Wiebes vindt dat hij daar iets aan moet doen. In het televisieprogramma WNL Op Zondag gaf de staatssecretaris aan dat binnenkort alle zzp’ers met een VAR-verklaring toch nog een blauwe envelop van hem kunnen verwachten. Ondanks het afscheid van de blauwe envelop, grijpt Wiebes toch nog een keer naar dit middel, om zzp’ers gerust te stellen. De blauwe envelop zal een brief bevatten, waarin duidelijk uitgelegd zal worden wat de gang van zaken is met betrekking tot het verdwijnen van de VAR. Wat de wijzigingen zijn en wat per 1 mei de nieuwe werkwijze zal zijn. Z’on 600.000 zzp’ers kunnen deze brief verwachten.
Volgens Wiebes wordt het namelijk makkelijker voor zzp’ers in de nieuwe opzet als de fiscus gaat werken met modelovereenkomsten per sector. Zzp’ers en opdrachtgevers kunnen dan vooraf zekerheid krijgen over de vraag of de Belastingdienst accepteert dat er geen sprake is van een dienstverband.

Lees het hele artikel: 600.000 blauwe enveloppen naar zzp’ers met VAR


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen