Update: zzp-wet DBA officieel door Eerste Kamer

Eerste Kamer stemt vóór zzp-wet DBA

Met een ruime meerderheid is vóór de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie, DBA, de nieuwe zzp-wet gestemd. De Eerste Kamer heeft hiermee een einde gemaakt aan een lang slepend, heikel punt onder zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere belanghebbenden. Per 1 mei, met een overgangstermijn van één jaar, maakt de VAR plaats voor de wet DGA en is het nieuwe plan van Staatssecretaris Eric Wiebes geaccepteerd.

Modelovereenkomsten

Nu de Eerste Kamer met een ruime meerderheid voor de afschaffing van de VAR heeft gestemd en de wet DBA zijn intreden doet per 1 mei as., betekent het dat zzp’ers en hun opdrachtgevers vanaf deze datum moeten gaan werken met modelovereenkomsten  van de Belastingdienst. Met een overgangstermijn van 1 jaar doet de nieuwe zzp-wet DBA zijn intreden en wil Staatssecretaris Wiebes met deze nieuwe zzp-wet ‘schijnzelfstandigheid’ tegengaan en opdrachtgevers belasting en premies laten betalen. Zzp’ers en opdrachtgevers gaan dus binnenkort, met vooraf door de Belastingdienst goedgekeurde overeenkomsten of met van tevoren zelf opgestelde, voorgelegde en goedgekeurde contracten samen verder aan de slag.

Meer ZZP & MKB nieuws…


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen