Hoe bescherm je jouw WordPress-website tegen hackers?

WordPress is veruit het populairste contentmanagement-systeem (CMS) van dit moment. Bij website-eigenaren, maar ook bij hackers! Hou je van techniek en vind je het niet erg om maandelijks een paar uurtjes te besteden aan je eigen WordPress-site, lees dan verder. In dit artikel geef ik je tips over het beveiligen van je site. Denk daarbij aan het maken van de juiste keuzes in hostingprovider, het updaten van WordPress en plugins, firewalls en veiligheidsmaatregelen.

WordPress populair bij hackers
Een kwart van de top 10 miljoen websites gebruikt WordPress als beheersysteem. Deze grote populariteit zorgt ervoor dat WordPress een interessant doelwit is voor hack-aanvallen. In een recente poll bleek 39 procent van de respondenten in het laatste jaar last te hebben gehad van een gehackte WordPress-site.

Cybercriminelen scannen automatisch het web op hackbare sites. Je hoeft dus niet per se een populaire website te hebben. Gehackte sites worden vooral gebruikt om spam te versturen, virussen en malware te verspreiden en gegevens te stelen. Daarom is het van groot belang dat elke WordPress-website goed beschermd is. Lees meer: Hoe bescherm je jouw WordPress-website tegen hackers?

Bron: Frankwatching.com


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen