Zzp’er verruilt per 1 mei VAR voor wet DBA

1 jaar overgangstermijn van VAR naar wet DBA

Het verdwijnen van de Var en de intreding van de wet DBA is volgende week, na stemming in de Eerste Kamer, hoogst waarschijnlijk een feit. Al heeft staatssecretaris Wiebes eerder de deadline van de Eerste Kamer gemist, en werd het plenair debat uitgesteld door de Eerste Kamer, nu heeft hij de benodigde steun verkregen en zal de zzp’er per 1 mei de VAR gaan verruilen voor de wet DBA.

Meerderheid

Dinsdagavond wist staatssecretaris Wiebes een meerderheid in de Eerste Kamer achter zijn plan te scharen. Met een meerderheid van 42 zetels, van de 75 en een belofte de overgangsperiode van VAR naar de wet DBA te verlengen, wist Wiebes te overtuigen.
De stemming zal volgende week plaats vinden, maar zal waarschijnlijk een formaliteit zijn, aangezien Wiebes 38 van de 75 zetels nodig heeft om zijn plan uit te gaan voeren.

Overgangstermijn

De Var zal per 1 mei vervallen, maar Wiebes heeft een overgangstermijn van 1 jaar voorgesteld. Op 1 mei 2017 zal de wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie, DBA, dan definitief zijn intreden hebben gedaan en zal de zzp’er niet langer werken met de VAR.
Met deze toezegging komt Wiebes het CDA tegemoet en wist hij dinsdagavond ook de PVV voor zijn plan te winnen.

Meer ZZP & MKB nieuws…


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen