Zzp-accountant doet goede zaken

Geen opwaartse prijsdruk door zzp-accountant

De zzp-accountant doet goed zaken en vooral de specialisten onder hen hebben de opdrachtgevers voor het uitkiezen. Doordat de goede accountants al vol zitten met opdrachten, dienen de eerste tekorten zich al aan.

Toenemende vraag zzp’er

De vraag naar zzp’ers komt zowel van bedrijven, overheden als accountantskantoren. Niet altijd gaat het om de functie van accountant, het gaat ook om andere auditfuncties. Wel komen de werkgevers vaak uit bij AA’s of RA’s.
Stephan Renken, directeur van Robert Half, een wervingsbureau voor de financiële sector meldt: “Op ieder moment zijn er wel uitstaande vragen naar zelfstandige accountants. Soms is zelfs behoorlijk zoeken om een geschikte zzp’er te vinden. Bij de grotere accountantskantoren is er sowieso een groeiende vraag naar een flexibele schil. Ook bij bedrijven en overheden zie je de vraag naar zelfstandige accountants toenemen. Die vraag ontstaat mede doordat er steeds meer projecten zijn, zoals fusies en overnames.”
Het blijkt aanmerkelijk beter te gaan met de financiële sector, ook met de accountancy. Veel kantoren en bedrijven trekken daarom de zzp-accountants aan als overbrugging bij een vacature. Als men op zoek is naar een goede auditor of accountant, wordt een zzp’er ingeschakeld, tot die is gevonden

Prijsdruk

Over de achtergrond van de zelfstandige accountants is minder bekend bij Renken: “Ik heb weinig zicht op de reden van hun zelfstandigheid. Wat ik wel weet is dat maar weinig zelfstandige accountants de keuze maken om in loondienst te gaan. Men heeft vaak bewust gekozen voor het bestaan van zzp’er.”
Wat verder opvalt is dat er ondanks de toenemende vraag naar zzp-accountants nauwelijks opwaartse prijsdruk ontstaat. Bedrijven en kantoren hebben een prijsniveau in gedachten en wijken daar niet vanaf. De prijs ligt tussen de 45 en de 120 euro per uur. “Natuurlijk, er zijn toppers die meer kunnen vragen, maar over het algemeen is dit de bandbreedte”, aldus Renken.

Bron: Accountant.nl

Meer ZZP & MKB nieuws…


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen