Infographic: Zzp’er minder vaak ziek dan werknemer

Zzp’er is drie keer minder ziek dan gemiddelde werknemer

BEEMSTER – De zzp’er is twee dagen per kalenderjaar ziek, drie keer minder dan de gemiddelde werknemer die zich gemiddeld zes dagen per jaar ziek meldt (CBS, juli 2015[1]). Dat blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer.

“Een werknemer zal zich eerder ziek melden dan een zzp’er, omdat een ziektedag gecompenseerd wordt. Bij zzp’ers is dat niet het geval, bovendien werkt een zzp’er – ook al is hij ziek – vaak nog een dag(deel) vanuit huis,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer ZZP Barometer. Slechts drie op de tien zzp’ers vindt dientengevolge dat de zzp’er moet worden verplicht om zich te verzekeren tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête van ZZP Barometer onder een representatieve steekproef van 920 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (CBS, september 2015). De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic (download PNG-versie):

Meer ZZP & MKB nieuws…


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen