KvK Hallo! niet langer vraagbaak voor zzp’ers

KvK ondernemersplatform Hallo! legt het loodje

Het ondernemersplatform Hallo! is een initiatief van de Kamer van Koophandel en wordt sinds 2009 gebruikt door zelfstandig ondernemers en zzp’ers voor vragen en discussies over ondernemerszaken. Het forum legt echter na een pijnlijk incident het loodje.

Valse paspoorten

Het ondernemersplatform Hallo! zal eind dit jaar stoppen. De KvK heeft dit besluit genomen nadat duidelijk is geworden dat er tot zondag valse paspoorten werden aangeboden op het platform. Via de KvK website konden deze gemakkelijk besteld worden. Via een advertentie op Hallo! werden door de vervalsers uit Kameroen namelijk Nederlandse paspoorten, rijbewijzen en schooldiploma’s aangeboden.

Het loodje leggen

Als de huisregels door deelnemers geschonden worden op het platform heeft KvK natuurlijk als taak deze bijdragen te verwijderen van haar site. Echter deze taak, het modereren van de site, is een blok aan het been gebleken. De KvK investeerde afgelopen jaren honderdduizenden euro’s in haar eigen website, maar nu legt Hallo! dus het loodje en kunnen ook zzp’ers hier niet langer terecht met hun vragen. Eind dit jaar bestaat Hallo! niet langer en worden ondernemers door verwezen naar de website Higherlevel.nl, die gefinancierd wordt door het ministerie van Economische Zaken.
Wel laat een KvK-woordvoerster weten dat al vóór de publicatie over de valse paspoorten besloten was om Hallo! ‘af te bouwen’.

Bron: Telgraaf

Meer ZZP & MKB nieuws…


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen