Aantal zzp’ers groeit nog altijd met 5% per jaar

In oktober opnieuw groot aantal zzp’ers erbij

In de afgelopen maand schreven 9.843 nieuwe zzp’ers zich in, iets minder dan in oktober 2014. Maar het totaal aantal zzp’ers groeit nog altijd ongeveer 5 procent per jaar. Cijfers die blijken uit de KvK Bedrijvendynamiek.

Groei

Van alle bedrijven die staan ingeschreven in het Handelsregister, is 924.993 zzp’er , 424.544 parttime ondernemer, die minder dan 15 uur werkt in zijn bedrijf, en 422.779 mkb’er. Het totaal aantal zzp’ers groeit ongeveer 5 procent per jaar. Bij het mkb is de groei van het aantal bedrijven lager dan bij de zzp’ers: 0,3 procent per jaar.

Starters, stoppers, faillissementen

In oktober 2015 zijn er 3% minder bedrijven gestart, 8% minder bedrijven gestopt en minder faillietverklaringen dan in dezelfde periode vorig jaar. Er is echter nog steeds sprake van groei van het aantal bedrijven in Nederland. Per saldo groeide het aantal bedrijven in Nederland naar 1.773.744, dat is 0,4% meer dan in oktober 2014. In de vorige maand schreven 9.843 nieuwe zzp’ers zich in. De meeste beginnen in de zakelijke dienstverlening, de bouw en de gezondheidszorg. Uitgeschreven zijn 4.067 zzp’ers en het aantal faillissementen onder alle bedrijven in Nederland is 54% lager dan vorig jaar.

Meer ZZP & MKB nieuws…


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen