Zzp-intermediair wil branchegenoot overnemen

Consolidatieslag op de inhuurmarkt verwacht

Zzp-intermediair Source heeft aangegeven dat het een overname van branchegenoot HeadFirst overweegt. De combinatie die daarmee zou ontstaan, heeft een omzet van tussen de 420 en 430 miljoen euro en bemiddelt zo’n vierduizend professionals, waaronder veel zzp’ers.

Financiering

De overname zal (deels) worden gefinancierd door een uitgifte van nieuwe aandelen Source Group NV, waarvan Value8 grootaandeelhouder is. Hoewel er al overeenstemming tussen Value8, Source en HeadFirst is bereikt over de structuur van de voorgenomen transactie, wijzen alle betrokken partijen erop dat het mogelijk is dat deze uiteindelijk toch geen doorgang vindt. De partijen hopen de transactie in het vierde kwartaal van 2015 te voltooien.

Consolidatie

Er valt een consolidatieslag op de inhuurmarkt te verwachten volgens Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer: “Opdrachtgevers focussen steeds meer op prijs en dwingen contractmanagers, brokers en MSPs om voor een klein bedrag contracten te beheren, administreren en betalingen te regelen. En soms zelfs ook te (pre)selectie hierbij voor hun rekening te nemen en een marktplaatsfunctionaliteit aan te bieden. Om kwalitatieve dienstverlening te kunnen bieden tegen een lage prijs, is een bepaalde schaalgrootte nodig. Komend jaar zullen meerdere zzp-intermediairs het voorbeeld van Source en HeadFirst volgen, is onze verwachting.”

Meer ZZP & MKB nieuws…


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen