7 dingen op kantoor die viezer zijn dan het toilet

Spullen op kantoor zijn smeriger dan je denkt. Vooral het toetsenbord, de muis, telefoon en koffiemok bevatten veel bacteriën.

Welke objecten op kantoor bevatten relatief veel bacteriën? Een overzicht:

1. De mok
Ken jij ze ook, de collega’s die de hele dag uit dezelfde mok koffie drinken en de volgende er vrolijk mee doorgaan? Die mok is het grootste broeinest voor bacteriën, blijkt uit het onderzoek van Gerba. Vooral omdat mensen hun beker vaak schoonmaken met het sponsje of de afwasborstel uit het keukenblok – en die zitten ook vol bacteriën. De tip van Gerba? Neem de mok elke dag mee naar huis en haal ‘m door de vaatwasser.

2. De telefoon
De hoorn van de telefoon hebben werknemers vaak in handen en tijdens het praten belanden er druppeltjes speeksel op. Toch wordt de hoorn vaak vergeten bij het schoonmaken, terwijl we het dingen dicht bij ons gezicht houden. Haal er eens een desinfecterend doekje over.

3. De (hand)tas
Er verdwijnt van alles in de tas: pennen, eten, geld, haarborstels, papierwerk. Maar de binnenkant schoonmaken gebeurt nauwelijks. Misschien is het tijd om dat eens te doen.

4. Het bureau
Een kop koffie valt om, een broodje kruimelt of een collega komt buurten en leunt op het blad. Het bureau is een plek waar veel bacteriën zich ophopen. De ene keer per week dat de schoonmaker de werkplek afneemt met een doekje is niet voldoende, aldus Gerba.

5. Het toetsenbord en de muis
Heb je je toetsenbord weleens op de kop gehouden? Dikke kans dat er broodkruimels, haren en andere ondefinieerbare rommel uitkomt. Ook de toetsen – met name de E, de spatiebalk en de enterknop – bevatten relatief veel bacteriën, omdat je die het meest aanraakt. Net als de muis.

6. De liftknop
Als je in een hoog kantoorgebouw werkt, is het nemen van de lift haast onvermijdelijk. En iedereen drukt dagelijks op de liftknop om de cabine naar boven of beneden te roepen. Geen wonder dat de knop veel bacteriën bevat.

7. De kopieermachine/printer
Ook al gebruiken de meeste kantoren steeds minder papier, de kopieermachine annex printer is nog steeds een apparaat dat veel werknemers gebruiken. Zeker als het ding het weer eens niet doet, wordt er naar hartenlust op de knoppen gedrukt.

Het bericht 7 dingen op kantoor die viezer zijn dan het toilet verscheen eerst op Z24.

Meer ZZP & MKB nieuws…


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen