Zzp’er krijgt credit voor één tiende welvaart

Zijlstra koestert zzp’er in APB

Na Prinsjesdag gaan de fractievoorzitters in de Tweede Kamer tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) in debat met elkaar en met de minister-president over politieke hoofdlijnen en de hoofdlijnen van het kabinetsbeleid, er wordt over het totale beleid gepraat. Duidelijk is dat de discussie over de toekomst van de zzp’er voorlopig nog vooruit geschoven is. Geen harde feiten, alleen een belofte dat het IBO-rapport voor december op tafel komt.

Eén tiende welvaart dankzij zzp’er

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra stipte in de APB afgelopen week de zzp’ers aan en geeft deze de groep in ons land credit voor één tiende van onze welvaart. “Steeds meer Nederlanders besluiten tot een bestaan als zzp’er. Inmiddels is een tiende van onze welvaart aan hen te danken. Dat moeten we koesteren. Als liberaal vind ik het geweldig als iemand voor eigen risico en rekening aan het werk gaat. Op zulke ondernemingszin is onze welvaart gebouwd”, aldus Zijlstra.

Zzp-toekomstvisie

Fijn om te horen, maar de zzp’er zit toch vooral te wachten op een duidelijke visie over de zzp-toekomst. Een reactie was door Minister Asscher, van Sociale Zaken en Werkgelegenheid beloofd voor de zomervakantie, maar helaas wordt de discussie nog vooruitgeschoven. Duidelijk is dat het wachten op het IBO-rapport, het interdepartementaal Beleidsonderzoek van zelfstandigen zonder personeel, nog voortduurt en uiterlijk begin december verwacht wordt.
In zijn uiteenzetting tijdens de APB geeft Zijlstra toe dat het nog lang niet allemaal goed geregeld is: “Onze arbeidsmarkt is nog steeds te star en onvoldoende ingericht op de banen van de toekomst.” De VVD is echter niet van plan de zzp’er in een keurslijf te stoppen, maar wil de balans herstellen. “Wij willen veel meer mensen de keuze van een vaste baan geven. Niet door flex of zzp’ers te bestrijden. Niet door zelfstandigen in het keurslijf van collectieve regelingen te dwingen. Maar door de balans te herstellen tussen de rechten die een werknemer heeft en de kosten die dat voor een werkgever met zich meebrengt.”

Meer ZZP & MKB nieuws…

Zie ook:
//


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen