Meer zzp’ers gestart en minder failliet

Zelfstandig ondernemen onverminderd populair

De Kamer van Koophandel maakt bekend dat er in augustus meer zzp’ers gestart zijn dan een jaar eerder. Tegelijkertijd hebben minder mkb’ers een bedrijf opgericht.

Zzp-groei

Volgens de KvK is de bedrijvigheid in augustus harder gegroeid dan een jaar eerder. Het aantal startende zzp’ers is afgelopen maand met 9% gegroeid ten opzichte van 2014. Het aantal ondernemers dat de sprong waagde in het midden- en kleinbedrijf lag daarentegen juist 9% onder het niveau van augustus 2014. Het totale aantal startende ondernemingen lag met 12.820 circa 4% boven het niveau van dezelfde maand vorig jaar. Het aantal startende zzp’ers groeide tot 8.550, bij het mkb kwam dat aantal uit op 1.183.

De stekker eruit

Door het economisch herstel gaan er al enige tijd een stuk minder bedrijven failliet. In augustus beëindigden 6902 bedrijven hun activiteiten. Het aantal zzp’ers dat de stekker eruit trok, viel 3% lager uit dan een jaar eerder. Bij de mkb’ers steeg dit aantal met 1%. Het aantal faillissementen daalde afgelopen maand met 33%, tot 303.

Bron: Nu.nl

Lees meer: Meer zzp’ers gestart en minder failliet (bron: zzpbarometer.nl)
Meer ZZP nieuws…


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen