Faillissement Imtech treft ook zzp’er

Zzp’er de dupe van ondergang Imtech

Met 22.000 medewerkers, waarvan 4000 in Nederland, dreigt Imtech één van de grootste faillissementen te worden in ons land. Van vele zzp’ers tot bedrijven met tientallen werknemers, hebben allemaal een groot probleem nu Imtech uitstel van betaling heeft moeten aanvragen.

Uitstel van betaling

Imtech heeft uitstel van betaling aangevraagd en reden tot nader onderzoek is er zeker volgens experts. Ook minister Henk Kamp van Economische Zaken wordt gevraagd om opheldering, nu blijkt dat ook de staatskas de dupe zou kunnen zijn van een eventuele ondergang van Imtech. De staat heeft namelijk veel projecten uitstaan bij Imtech.

Zzp’er

Ook de vele zzp’ers werkzaam in opdracht van Imtech zijn nu de dupe. Terwijl onze economie weer aantrekt en ook veel zzp’ers het hoofd boven water hebben gehouden, treft de situatie van Imtech ook hen. De meeste zzp’ers zijn niet of nauwelijks verzekerd, Een eventueel faillissement kan dus voor deze groep, werkzaam voor Imtech, betekenen dat er een flink bedrag afgeschreven moet worden. Een onafhankelijk onderzoek naar het falende toezicht van het bestuur van Imtech moet er dus zeker komen, ook voor deze groep zzp’ers.

Alternatieven

Als zzp’er, zeker als je nu te maken hebt met de situatie bij Imtech, is het misschien het overwegen waard om aan factoring te denken. Zo ben je toch verzekerd van uitbetaling, omdat het risico verlegd wordt naar de factoringmaatschappij. Ook zijn er inmiddels andere initiatieven in de markt, waarbij zzp’ers de garantie krijgen 80% van hun ingediende factuur, binnen vijf dagen, uitbetaald krijgen. Natuurlijk is dat in dit geval te laat, maar toch handig om te overwegen bij volgende klussen.

Lees meer: Faillissement Imtech treft ook zzp’er (bron: zzpbarometer.nl)
Meer ZZP nieuws…


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen