200 Hackers in gevangenis om de zorg te verbeteren

Mix van programmeurs, vormgevers, vakidioten en andere creatieve zzp’ers

Ruim tweehonderd creatievelingen laten zich vrijwillig dertig uur opsluiten in de oude Blokhuispoortgevangenis in Leeuwarden. Brainstormen, concepten verzinnen, vormgeven, programmeren; zelf noemen ze het liever ‘hacken’. Dit jaar staat de Dutch Health Hackathon in het teken van de geestelijke gezondheidszorg.

De Dutch Health Hackathon 2015

“Door hackers, innovators, zorgprofessionals en patiënten samen te brengen worden er innovatieve concepten tot stand gebracht. Het is een perfect voorbeeld hoe co-creatie bijdraagt aan innovatieve en betere zorg,” aldus Louwra Weisfelt, manager marketing, communicatie en innovatie bij GGZ Friesland. “Eén op de vier Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met psychische problemen. Innovatie is hard nodig om de kwaliteit van leven van deze mensen te verbeteren! We dagen alle hackers van Nederland uit om ons te verbluffen met hun innovatieve ideeën.”
De Dutch Health Hackathon 2015  wordt georganiseerd in het weekend van 5 en 6 september. Het doel is de geestelijke gezondheidszorg in Nederland te verbeteren.

Creatievelingen strijden

Bij de hackathon gaan teams in een zeer korte tijdsduur, meestal 24 tot 48 uur, aan de slag met het realiseren van een innovatief concept. Bijvoorbeeld een mobiele applicatie, een website of een game. Een groep deelnemers bestaat meestal uit een mix van programmeurs, vormgevers, vakidioten en andere creatievelingen. Het winnende concept krijgt een prijs van Euro 5.000. Het hele weekend worden er verder inspirerende talks en workshops gehouden door mensen uit het werkveld. Ook zijn de nieuwste gadgets en technieken te bewonderen en lopen professionals, zorgdeskundigen en patiënten rond om de deelnemers te ondersteunen. Daarnaast zijn er het hele weekend tussentijdse verrassingen en activiteiten om het energiepeil hoog te houden.

Lees meer: 200 Hackers in gevangenis om de zorg te verbeteren (bron: zzpbarometer.nl)
Meer ZZP nieuws…


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen