Infographic: zzp’er vaker op vakantie dan werknemer

Zzp’er blijft 22% langer weg en prefereert zon

BEEMSTER – Terwijl 26% van de Nederlanders niet op vakantie gaat dit jaar (Nibud, juni 2015), blijft slechts één op de negen zzp’ers thuis (11,4%). Bovendien blijft de zzp’er 22% ook langer weg: 19,5 dagen in totaal. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 729 zzp’ers.

De zzp’er gaat dit jaar gemiddeld 19,5 dagen op vakantie. Dat is nét iets minder dan het wettelijk aantal vakantiedagen dat werknemers krijgen bij een fulttime baan: 20,0. En het is 22% langer dan de gemiddelde Nederlander, die 16 dagen op vakantie gaat (Nibud, juni 2015).

Bestemming

De populairste vakantiebestemming van de zzp’er is een zonnig land binnen Europa, bijvoorbeeld Griekenland, Italië, Spanje of Portugal. Bijna één op de dertien viert zijn vakantie dit jaar in Nederland (7,9%).

Budget

Het gemiddelde vakantiebudget voor het gezin van de zzp’er per persoon per jaar is meer dan duizend euro: EUR. 1.332,00. Dat is 11,9% meer dan vorig jaar.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 729 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (CBS, mei 2015).

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic (download PNG-versie):

Lees meer: Infographic: zzp’er vaker op vakantie dan werknemer (bron: zzpbarometer.nl)
Meer ZZP nieuws…


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen