Infographic: zzp’er rijdt vrijwel altijd auto

87,3% van de zzp’ers gebruikt auto als voornaamste vervoermiddel

BEEMSTER – Bijna alle zzp’ers in Nederland (93,8%) beschikken over een auto. Het grootste gedeelte van de zzp’ers (87,3%) prefereert de auto dan ook boven ieder ander vervoermiddel. Zzp’ers verzekeren hun auto het meest bij Centraal Beheer (10,5%), Allianz (9,2%), de merkdealer (8,5%), Univé (8,2%) of de leasemaatschappij. Dat blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer onder 683 zzp’ers. Dit onderzoek is mede mogelijk gemaakt door Volkswagen, kennispartner van ZZP Barometer op het gebied van “Vervoer en mobiliteit”.

Prijs doorslaggevend

De zzp’er is erg gevoelig voor de prijs-/kwaliteitverhouding, als het om autoverzekeringen gaat: dit is namelijk de doorslaggevende factor voor de keuze voor een bepaalde verzekeraar (57,2%). De lage premie (24,0%) wordt als tweede reden genoemd, en het gemak om alles onder één dak te verzekeren als derde reden (16,4%).

Vervangende auto belangrijk

Zzp’ers geven aan dat zij als aanvullende voorwaarde bij de autoverzekering het liefst een vervangende auto hebben tijdens een herstelperiode (31,2%), indien van toepassing. Ook claimadvies – “moet ik de schade nu wel of niet claimen, in verband met no claim-terugval?” – wordt als prettige, aanvullende voorwaarde ervaren (27,7%). Garantie op gerepareerde onderdelen en de reparatie zelf is de derde, meest genoemde aanvullende voorwaarde voor deze verzekering (22,5%).

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic (download PNG-versie):

Lees meer: Infographic: zzp’er rijdt vrijwel altijd auto
Meer ZZP nieuws…


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen