Joost bij Top Names van Fast Moving Targets!

Dinsdag 5 mei was Joost de Valk te gast bij Top Names van Fast Moving Targets. Hij vertelt over groei, het nut van website reviews en YoastCon.

Groei
Joost de Valk richtte vijf jaar geleden Yoast B.V. op. Deze eenmanszaak groeide in vijf jaar tijd uit tot een bedrijf waar 19 werknemers op het kantoor in Wijchen werken, en nog eens 5 in het buitenland.

“Ik heb zelf mijn geld verdiend en toen steeds verder uitgebreid. Zo lang als we het leuk vinden gaan we door, en dat groeit nog wel even.” 

Om een winstgevende onderneming te worden, besloot Joost om naast zijn gratis plugins ook premium plugins aan te bieden waarbij support is inbegrepen. Met dit idee stuitte hij op wat weerstand vanuit de open source community, waar Joost ooit begon.

“Ik vind het heel belangrijk dat wij ook terug blijven geven aan de open source gemeenschap, dat we mee blijven doen en zoveel mogelijk alles weer open maken en onze kennis verspreiden.”

Met de winst die wordt gemaakt steunt Joost WordCamps over de hele wereld om zo iets terug te doen en het delen van kennis te stimuleren.


Reviews

Joost vertelt dat hij site reviews ziet als een manier om dicht bij het vuur te blijven.

Site reviews zijn een hele goede voeding om te zien wat voor een problemen mensen tegenkomen en een voet in de grond te houden. Soms ga ik zelf een dag site reviewen en dan loop ik toch altijd weer weg met het idee Oh, dus deze problemen zijn ze tegengekomen, dit zijn dingen die we kunnen oplossen met een product

 

YoastCon
Op woensdag 27 mei organiseert Yoast ter ere van haar vijfjarig bestaan een congres in De Lindenberg in Nijmegen: YoastCon.

“We hebben een aantal topsprekers die ons inspireren en die onze visie op volledige website optimalisatie van allerlei kanten belichten. Daar gaan we gewoon een leuke dag van maken!” 

Voor meer informatie over het programma en de tickets kijk je op yoast.com/conference!

Bron: Yoast


De-Schrijverette

Artikel marketing

Artikelen plaatsen