‘Spotify gaat dit jaar toch nog niet naar de beurs’

Muziekstreamingdienst Spotify heeft zijn plannen om naar de beurs te gaan uitgesteld. Dat meldde technologieblog TechCrunch donderdag op basis van ingewijden.

Spotify werd lange tijd gezien als een vrij zekere kandidaat voor een beursgang in de tweede helft van 2017, maar het bedrijf zou nu een jaar verder kijken. De vertraging zou Spotify onder meer de ruimte geven om de balans te verbeteren. Ook zou er meer tijd komen om betere afspraken met bijvoorbeeld platenmaatschappijen te maken, aldus de bronnen.

Naar verluidt mikt Spotify op een beurswaardering tussen de 11 miljard en 13 miljard dollar. In 2015 werd Spotify nog gewaardeerd op zo’n 8,5 miljard dollar. Het Zweedse Spotify, dat 100 miljoen actieve gebruikers heeft waarvan 40 miljoen betalende abonnees, wilde niet reageren.

“Drie tot vijf jaar geleden kon je naar de beurs gaan op basis van de groei van het aantal gebruikers en de belofte voor de toekomst”, zegt één van de door TechCrunch aangahaalde bronnen. “Maar het financiële klimaat is veranderd. Tegenwoordig moet je de weg naar winst daadwerkelijk laten zien, zeker gezien de introductiewaarde waar Spotify op mikt.”

Het bericht ‘Spotify gaat dit jaar toch nog niet naar de beurs’ verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: ‘Spotify gaat dit jaar toch nog niet naar de beurs’
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen