Dit zijn de zeven best betaalde sporters – en zoveel harkten ze vorig jaar binnen

Het mag nauwelijks verbazing wekken: Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zijn niet alleen de beste voetballers ter wereld, maar ook de best verdienende sporters. Dat blijkt uit de Forbes SportsMoney Index.

Dit zijn de zeven sporters die in 2016 het meeste binnenharkten.

Cristiano Ronaldo: 88 miljoen euro

Ronaldo heeft een vorstelijk salaris bij Real Mardid, van 56 miljoen euro. Hij kreeg daarnaast ook 32 miljoen euro aan sponsorgeld op zijn bankrekening geschreven. Hij heeft onder meer sponsordeals met Nike, Sacoor Brothers pakken en Monster koptelefoons.

Lionel Messi: 81,4 miljoen euro

Messi strijdt al zijn hele carrière met Ronaldo om de titel beste voetballer ter wereld. Dit jaar legde Messi het af tegen de Portugees, die wereldvoetballer van het jaar werd. En ook Messi’s inkomsten waren wat lager: hij had een salaris van 53,4 miljoen euro, en kreeg 28 miljoen euro aan sponsorgeld.

LeBron James: 77,2 miljoen euro

Basketballer LeBron James heeft een wel heel lucratief contract met Nike: de verkoop van zijn schoenen zakten in 2016 wat in, maar desondanks is het go
ed mogelijk James voor hij stopt met basketballen een miljard dollar aan de lijn heeft verdiend.

De Amerikaan haalt dan ook het meeste geld binnen via sponsorcontracten: 54 miljoen euro. Daarnaast heeft hij een salaris van 23,2 miljoen.

Roger Federer: 67,8 miljoen euro

Inmiddels heeft Federer al bijna honderd miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar getennist. Maar Federer haalt nog veel meer binnen met sponsoren; wat dat betreft boert hij het beste van alle sporters. De Zwitser heeft contracten met onder meer Nike, Rolex en Mercedes-Benz, en daar verdiende hij 60 miljoen euro mee. Daar komt nog een salaris van 7,8 miljoen bovenop.

Kevin Durant: 56,2 miljoen euro

Kevin Durant is een van de beste basketballers ooit: hij scoort over zijn hele carrière gemiddeld 27,4 punten per wedstrijd – het hoogste onder de nog actieve spelers, en de derde hoogste score allertijden. Hij krijgt daar een salaris van 20,2 miljoen euro voor. Daarnaast kreeg hij vorig jaar 36 miljoen euro van sponsoren, onder meer voor een ondergoedlijn in samenwerking met Neff en Foot Locker.

Novak Djokovic: 55,8 miljoen euro

Djokovic werd vorig jaar door Andy Murray van de troon gestoten als beste tennisser ter wereld. Maar Djokovic streek wel een mooi salaris op, van 21,8 miljoen euro. Daar kwam nog 34 miljoen euro aan sponsorinkomsten bovenop.

Cam Newton: 53,1 miljoen euro

De rest van de wereld snapt er niks van, maar American Football is énorm in de Verenigde Staten. De best verdienende speler is quarterback Newton, die vorig jaar 41,1 miljoen euro op zijn loonstrookje had staan. Ook werd er 12 miljoen euro aan sponsorgeld op zijn rekening bijgeschreven.

Het bericht Dit zijn de zeven best betaalde sporters – en zoveel harkten ze vorig jaar binnen verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Dit zijn de zeven best betaalde sporters – en zoveel harkten ze vorig jaar binnen
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen