Blokker sluit 69 van de 190 winkels in België, waardoor ruim 300 banen verdwijnen

Blokker gaat fors snijden in zijn winkelbestand in België.

De keten wil 69 van zijn 190 Belgische filialen sluiten. Dat is nodig om het bedrijf weer rendabel te maken bij de zuiderburen. Door de ingreep gaan waarschijnlijk ruim driehonderd banen verloren, meldde Blokker dinsdag.

Het gaat de laatste jaren niet meer zo goed met Blokker in België. De omzet is in vijf jaar met circa een vijfde gedaald. In 2015 bedroeg het operationeel verlies 15 miljoen euro en voor 2016 rekent de keten vooralsnog op een min van 18 miljoen euro.

Blokker telt in België ongeveer negenhonderd medewerkers. De keten is al sinds 1977 actief in het land.

Reorganisatie in Nederland

In Nederland heeft Blokker de afgelopen jaren ook al veel gereorganiseerd. De afgelopen twee jaar zijn hier al een kleine achthonderd banen geschrapt. Ook bij andere ketens van moederbedrijf Blokker Holding zijn arbeidsplaatsen verdwenen en veranderingen in gang gezet. Zo werd vorig jaar een streep gehaald door de keten Cook&Co, die alleen nog verder gaat als webshop.

Ook bouwt Blokker 450 van zijn bijna 600 filialen om in de nieuwe huisstijl en komt de keten met een eigen huismerk, onder meer voor handdoeken en beddengoed. Verder wordt de webshop vernieuwd, in combinatie met een nieuwe webshopdienst in de winkels. Met de ingrepen is een investering gemoeid van in totaal ruim 100 miljoen euro.

Rendabel worden

Bernd Bosch, de directeur van Blokker België, zegt dat in de plannen, die nu aan de ondernemingsraad worden voorgelegd, de nadruk ligt op het aanpassen van de strategie aan veranderde marktomstandigheden. “Wij willen Blokker de nodige middelen aanreiken om weer rendabel te worden en zodanig de toekomst van ons bedrijf in België veilig te stellen.”

De keten werkt sinds vorig jaar ook al aan het vernieuwen van zijn assortiment en winkelindeling in België.

Blokker Holding heeft in totaal tien verschillende ketens en ruim 2200 winkels in acht landen.

LEES OOK: Roland Kahn werkt onder de schuilnaam PRJ-F aan een comeback van V&D

Het bericht Blokker sluit 69 van de 190 winkels in België, waardoor ruim 300 banen verdwijnen verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Blokker sluit 69 van de 190 winkels in België, waardoor ruim 300 banen verdwijnen
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen