Topman van ING in België stapt plots op – hij maakte zich niet populair maakte door 3.500 banen te schrappen

De topman van ING België, Rik Vandenberghe, stapt eind februari op. Hij heeft volgens de bank zijn ontslag ingediend, omdat hij een aanbieding heeft gekregen van het grote Belgische bouwconcern Besix om daar de hoogste baas te worden.

Vandenberghe werkte meer dan dertig jaar bij ING. Hij stond sinds mei 2013 aan het hoofd van de Belgische tak van de bank. ,,Ik vertrek met een gerust hart, want ik weet dat ik ING in goede handen achterlaat”, liet Vandenberghe vrijdag weten.

Moeizame reorganisatie ING België

ING is momenteel bezig met een grote reorganisatie, waarbij in België circa 3500 banen worden geschrapt.

De bank heeft het daarover nog altijd aan de stok met de Belgische vakbonden. Die verklaarden eerder deze week voorlopig niet meer verder te willen praten met de directie. De bonden probeerden het aantal ontslagen terug te dringen door aan te sturen op werktijdverkorting voor het personeel, maar de bank zag niets in dat voorstel.

Internetbankieren en digitalisering dwingen ING, net als andere grootbanken, tot snijden in de kosten en het kantorennetwerk. In België gebeurt dat in de huidige bezuinigingsronde wat harder dan in Nederland, waar 2.300 banen verdwijnen terwijl er in verhouding meer mensen werken bij ING in Nederland.

LEES HIER Waarom ING veel meer mensen ontslaat in België dan in Nederland

Het bericht Topman van ING in België stapt plots op – hij maakte zich niet populair maakte door 3.500 banen te schrappen verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Topman van ING in België stapt plots op – hij maakte zich niet populair maakte door 3.500 banen te schrappen
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen