Ophef op social media: zijn de pannen van Albert Heijn giftig?

Albert Heijn heeft verschillende klachten binnen gekregen over de pannen die je via een spaaractie bij de supermarkt kunt kopen.

Een klant klaagde op Facebook over dat haar vier vogeltjes dood in hun kooi lagen, nadat de vrouw zuurkool had gebakken in een pan van Albert Heijn. Ze denkt dat dat komt door de anti-aanbaklaag gemaakt van Teflon.

Het bericht werd een paar duizend keer gedeeld op Facebook. Andere mensen klagen over prikkende ogen tijdens het bakken. Albert Heijn reageert in een radio-uitzending van NPO Radio 1, waarin de supermarktketen toegeeft dat er twee klachten zijn binnengekomen van klanten waarbij de vogels zijn overleden.

“We gaan met de leverancier grondig uitzoeken wat er aan de hand is”, zegt de woordvoerder in het gesprek. Albert Heijn vermeldt op de website dat de Teflon-laag niet giftig is. “Dat klopt. Teflon is niet giftig, alleen in zeer extreme, uitzonderlijke situaties waarbij de pan lang op het fornuis staat zonder dat er iets in zit”, verklaarde de woordvoerder tegenover NPO Radio 1.

Albert Heijn heeft gisterenavond contact gehad met de klanten die inmiddels zonder parkietjes zitten. Mensen die klachten hebben kunnen volgens de supermarkt het beste contact opnemen met de klantenservice. “We gaan als de wiedeweerga samen met onze leverancier naar een mogelijke oorzaak”, stelt de woordvoerder.

Eerdere ophef

Het is niet voor het eerst dat er geklaagd wordt over een spaaractie van de winkel. Zo bleken de kristalglazen niet van kristal, stierven veel moestuintjes een stille dood, de wuppies waren te snel op en de messenset was te scherp. Volgens de woordvoerster worden alle producten grondig getest en kan Albert Heijn zeggen dat alle items veilig zijn, toch willen ze serieus met de klachten omgaan.

LEES OOK: De vershouddozen zijn op! 4 spaaracties van Albert Heijn die eerder voor ophef zorgden

Het bericht Ophef op social media: zijn de pannen van Albert Heijn giftig? verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Ophef op social media: zijn de pannen van Albert Heijn giftig?
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen