‘Mighty Mike’ pakt wereldtitel darts en is daarmee 350.000 pond rijker

Michael van Gerwen heeft op indrukwekkende wijze de finale van het WK darten gewonnen. De ‘Michael Jordan van het darten’, zoals de New York Times hem noemt, versloeg zijn Schotse tegenstander Gary Anderson met 7-3.

Nadat hij aan het begin van de partij nog met 1-2 achter was gekomen won ‘Mighty Mike’ vijf sets op rij, hij verloor er toen nog wel eentje door een bizar incident, maar liet Anderson uiteindelijk kansloos.

In de vierde leg van de negende set wilde Van Gerwen aanleggen voor een belangrijke pijl toen een bezoeker er op het podium probeerde met de trofee vandoor te gaan.

De onverlaat kon snel worden ingerekend, maar de concentratie was met name bij de Nederlander even verstoord. Hij verloor daardoor nog wel de negende set (2-3), maar sloeg daarna alsnog toe in de tiende set (3-2).

Prijzengeld

Met de tweede WK-titel uit zijn carrière heeft Van Gerwen 350.000 pond gewonnen. Het totale prijzengeld uit zijn hele loopbaan komt daarmee op meer dan 5 miljoen euro.

Lees ook: Over een paar uur heeft Michael van Gerwen meer dan €5 miljoen aan prijzengeld bij elkaar gedart

De 27-jarige Van Gerwen werd in 2014 ook al eens wereldkampioen bij de PDC en versloeg in de halve finale landgenoot Raymond van Barneveld.

Het bericht ‘Mighty Mike’ pakt wereldtitel darts en is daarmee 350.000 pond rijker verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: ‘Mighty Mike’ pakt wereldtitel darts en is daarmee 350.000 pond rijker
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen