Hudson’s Bay bij jou in de buurt: net iets meer klasse dan de V&D met veel wit en glas

Dit jaar jaar opent de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay zijn eerste winkels in Nederland. Die komen in de plaats van de afgelopen jaar omgevallen V&D.

Hudson’s Bay wil de komende twee jaar in totaal twintig winkels openen in ons land.

In mei sloot het bedrijf al huurovereenkomsten met pandeigenaren in Amsterdam, Breda en Tilburg. In juli werden bovendien filialen aangekondigd in Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle; in september kwamen er huurovereenkomsten bij voor Amstelveen en Almere.

Hudson’s Bay gaat dus een belangrijke leemte in veel Nederlandse binnensteden opvullen. Maar hoe komt dat eruit te zien?

Een voorproefje valt te krijgen op basis van de ontwerpen van architectenbureau Rijnboutt, die de warenhuizen van Hudson’s Bay in Amsterdam, Amstelveen en Tilburg oplevert.


Hudson’s Bay in Amsterdam komt in de panden Rokin 21 en Rokin 49 – begin december 2016 werden ze opgeleverd.

hudsons-bay-rokin


Vergeleken met de artist impression (hieronder) oogt de halfronde beglazing van het met lichte steen betegelde pand (hierboven) nog wat donker – maar dat verandert als de verlichting van de buitenetalages actief wordt.

rokin-artist-impression


De panden aan het Rokin staan op de plaats van het voormalige Fortis-kantoor, dat met rode steen was bekleed.

fortis-kantoor


Ook in Amstelveen moet de Hudson’s Bay een uitstraling krijgen met veel glas en lichte steen.

hudons-amstelveen


Tot slot de Hudsons’s Bay in Tilburg. Bureau Rijnboutt gebruikt als kernwoorden ‘licht, transparant en open’ met grote winkeletalages, waardoor het huidige “gesloten karakter van het bankstenen volume zal veranderen.”

hudsons-tilburg

Het bericht Hudson’s Bay bij jou in de buurt: net iets meer klasse dan de V&D met veel wit en glas verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Hudson’s Bay bij jou in de buurt: net iets meer klasse dan de V&D met veel wit en glas
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen