TERREURVERDACHTE BERLIJN DOODGESCHOTEN IN MILAAN

De Tunesiër die verdacht er van wordt verdacht achter de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn te zitten, is vrijdagochtend vroeg doodgeschoten in Milaan.

De terreurverdachte, Anis Amri, werd aangehouden tijdens een routinecontrole. Toen hij om zijn identificatie werd gevraagd, trok hij een wapen en schoot hij een agent in de schouder. In de schietpartij die daarop volgde werd hij doodgeschoten.

Er zijn vingerafdrukken gevonden waaruit blijkt dat het “zonder twijfel” om Amri gaat, aldus de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken.

Bij de aanslag in Berlijn, afgelopen maandag, reed een vrachtwagen in op bezoekers van een Berlijnse kerstmarkt. 12 mensen kwamen om het leven, 48 raakten gewond.

Italië is geen onbekend gebied voor Amri. Hij verliet Tunesië na de revolutie in 2011 en woonde vervolgens in Italië. Volgens Italiaanse media heeft hij in de gevangenis gezeten voor brandstichting in een school. Hij kwam in juli 2015 in Duitsland, maar zijn asielaanvraag werd afgelopen juni afgewezen. Maar zijn uitzetting liep vast in de bureaucratie, omdat Tunesië lang ontkende dat hij burger van dat land was.

Dit bericht wordt aangevuld

Het bericht TERREURVERDACHTE BERLIJN DOODGESCHOTEN IN MILAAN verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: TERREURVERDACHTE BERLIJN DOODGESCHOTEN IN MILAAN
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen