RTL geeft toe dat er fouten zijn gemaakt bij hulp-tv en komt met nieuw beleid

RTL gaat de voorwaarden voor het meedoen aan medische hulpprogramma’s aanpassen. Zo krijgen deelnemers voortaan minimaal drie maanden en maximaal een halfjaar nazorg.

Ook worden ze van tevoren beter geïnformeerd over de behandeling en de risico’s die daaraan zijn verbonden en worden de behandelingen uitgevoerd door gekwalificeerde behandelaars in instellingen met een keurmerk.

RTL heeft daartoe besloten na een reeks artikelen in NRC Handelsblad. Daaruit kwam naar voren dat een deel van de deelnemers aan de programma’s Een Nieuw Begin en Geef Mij Nu Je Angst zich ernstig misleid voelde.

Zo kregen ze operaties waar ze niet om hadden gevraagd en die niet altijd correct werden uitgevoerd. Er was ook amper psychologische begeleiding.

Verder moesten ze geheime contracten tekenen dat ze flink zouden moeten betalen bij voortijdig afhaken.

Zenderbaas Erland Galjaard zegt dat er inderdaad fouten zijn gemaakt en biedt een oplossing aan voor mensen die zich gedupeerd voelen. Maar volgens hem zijn de meeste deelnemers tevreden.

Het bericht RTL geeft toe dat er fouten zijn gemaakt bij hulp-tv en komt met nieuw beleid verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: RTL geeft toe dat er fouten zijn gemaakt bij hulp-tv en komt met nieuw beleid
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen