Niet geven maar lenen: beleggen voor een betere wereld (Oikocredit)

AFM

Om de wereld een stukje beter te maken zou u natuurlijk geld kunnen geven aan goede doelen. Maar: u wilt dat er iets met uw geld gedaan wordt. ’Niet vis geven, maar leren vissen’ komt in de buurt, maar zet nog niet per se aan tot zelfredzaamheid. Wat als u mensen in ontwikkelingslanden écht wil stimuleren? Dan helpt u met een lening voor een hengel.

Als belegger kunt er namelijk ook voor kiezen om ondernemers te steunen door te investeren in verstrekkers van microkredieten. Oikocredit bijvoorbeeld leent een klein bedrag aan ondernemers in ontwikkelingslanden om ze een zetje in de rug te geven.

Geld goed besteden

Geld geven kan natuurlijk ook goed voelen. Maar eigenlijk weet u nooit helemaal zeker waar uw geld heen gaat. Schenkingen die gaan naar het bestrijden van de schending van mensenrechten, hongersnood en armoede zijn absoluut nodig. Maar laten we eerlijk wezen: ze zijn ook nogal breed gedefinieerd. Strooien met geld in de hoop dat het goed besteed wordt: laat dat maar aan durfkapitalisten over.

Gericht investeren in mensen

Daarom vormt beleggen in mensen een doelgericht alternatief. Geen desastreuze gevolgen, mocht de lening niet terugbetaald kunnen worden. En u weet dat uw geld tenminste goed terecht komt. Oikocredit gaat gericht op zoek naar ondernemers in ontwikkelingslanden die impact hebben op individuen en groepen mensen in de omgeving.

Tegen de stroom in

Ondernemen in een land waar sociale zekerheden niet vanzelfsprekend zijn, dat is nogal een uitdaging. Juist die mensen die in zulke omstandigheden ondernemer worden, verdienen de aandacht en waardering van de belegger. Het zijn niet zomaar mensen die snel willen profiteren, het zijn mensen die tegen de stroom in resultaat willen boeken voor een beter leven. Mensen met indrukwekkende verhalen die alles op alles zetten om hun handen uit de mouwen te steken. Doe daarom écht goed met uw geld en beleg ook in Oikocredit. Kijk op investeerinmensen.nl.
Advertisement

Het bericht Niet geven maar lenen: beleggen voor een betere wereld (Oikocredit) verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Niet geven maar lenen: beleggen voor een betere wereld (Oikocredit)
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen