Met precies deze woorden kan je een goede beoordeling omzetten in loonsverhoging

Geprezen worden door je manager in een beoordelingsgesprek aan het eind van het jaar voelt geweldig.

Maar een positieve beoordeling omzetten in een loonsverhoging of zelfs promotie voelt nog veel beter.

Hoewel het misschien een beetje ongemakkelijk voelt om te vragen om meer geld kan de juiste formulering het verschil maken, zegt Melissa Greenwell, vice-president van The Finish Line, Inc. tegen Business Insider.

Als je manager je een goede beoordeling geeft, moet je het volgende zeggen:

“Ik ben echt heel blij dat je tevreden bent over mijn werk. Wat moet ik nog meer doen om in aanmerking te komen voor loonsverhoging?”

Volgens haar ervaring krijgen mensen met die benadering vaker wel dan niet een vorm van loonsverhoging of promotie.

De tactiek betaalt zich uit, omdat het je manager voor de keuze stelt om of heel precies te formuleren wat je moet doen of daadwerkelijk met een loonsverhoging te komen.

Sallie Krawcheck, voormalig bestuurder op Wall Street en oprichter van Ellevest adviseert werknemers om  goed voorbereid met argumenten het gesprek in te gaan waarom je loonsverhoging verdient. Het helpt ook als je goed op de hoogte bent van de gemiddelde lonen in jouw sector en met jouw ervaringsniveau.

Als dat allemaal mislukt, kan je altijd nog proberen om andere verbeteringen los te peuteren, zoals een voorwaardelijke loonsverhoging — een verhoging die pas vanaf een bepaalde toekomstige datum ingaat — of flexibele werkuren.

Het bericht Met precies deze woorden kan je een goede beoordeling omzetten in loonsverhoging verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Met precies deze woorden kan je een goede beoordeling omzetten in loonsverhoging
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen