Machinisten willen vrijdagochtend staken rond Amsterdam en Rotterdam

Machinisten van vakbond VVMC gaan vrijdag actievoeren tegen het zogenoemde rondje rond de kerk, het steeds maar weer rijden op vaste trajecten. De VVMC roept haar leden in Amsterdam, Rotterdam en Hoofddorp op van begin dienst tot 11.00 uur het werk neer te leggen.

,,Als de machinisten elke keer hetzelfde rondje moeten rijden dan worden ze minder oplettend en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties”, aldus de bond. De VVMC ligt al geruime tijd overhoop met de directie van de NS over dit punt. Op 8 december stelde de bond de directie een ultimatum, dat afgelopen zondag afliep zonder bevredigende reactie.

Hoeveel leden gaan staken is vooralsnog niet bekend bij de bond. Volgens de bond zijn er veel leden die ontevreden zijn over het ‘rondje in de regio’, en zet het daarom hard in. “Collega-vakbonden hebben er voor gekozen om april volgend jaar af te wachten. Dag mag, en dat is hun goed recht. Wij hebben ervoor gekozen om te knokken voor harde toezeggingen”, stelde de vakbond eerder al.

 

Het bericht Machinisten willen vrijdagochtend staken rond Amsterdam en Rotterdam verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Machinisten willen vrijdagochtend staken rond Amsterdam en Rotterdam
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen