Jill Stein trekt verzoek hertelling Pennsylvania in en stapt naar de rechter

Jill Stein van de kleine Groene Partij heeft zaterdagavond haar verzoek om hertelling van de stemmen in de staat Pennsylvania laten vallen. Stein vroeg een hertelling aan bij de rechtbank in een poging erachter te komen of de stemcomputers gehackt waren en de verkiezingsuitslag dus gemanipuleerd.

Dit melden diverse media. Het team van Stein verklaarde later dat ze nu naar een federale rechtbank stapt om de hertelling voor elkaar te krijgen.

De reden voor intrekking is het bedrag dat op tafel moet worden gelegd om een nieuwe telling te bekostigen. De rechter in Pennsylvania oordeelde dat 1 miljoen dollar aan griffiekosten moet worden betaald. Volgens haar maakt de borgsom duidelijk dat de rechtbank niet geïnteresseerd is in “de legitieme zorgen van kiezers” over de verkiezingen. Ze stelt dat de kiezers die de hertelling aanvroegen “gewone burgers zijn” die de één miljoen voor maandag 17:00 uur niet aan kunnen leveren.

Meer Amerikanen zijn argwanend over de uitslag, onder meer vanwege diverse hacks. Clinton deed het volgens een aantal wetenschappers opvallend slecht in een aantal districten waar met computers werd gestemd. Bewijs voor gesjoemel is niet geleverd.

Stein stelt dat Amerikanen “verkiezingen verdienen die we kunnen vertrouwen”. Naast Pennsylvania wil Stein ook hertellingen in Michigan en Wisconsin. Trump noemde het verzoek van Stein “zwendel”.

 

 

Het bericht Jill Stein trekt verzoek hertelling Pennsylvania in en stapt naar de rechter verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Jill Stein trekt verzoek hertelling Pennsylvania in en stapt naar de rechter
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen