GeenPeil gaat de politiek in en wordt een partij ‘die niet draait om poppetjes of macht’

Van het Oekraïnereferendum naar de Kamer. Het wordt druk op rechts, want na Jan Roos en Thierry Baudet besluit ook GeenPeil om de politiek in te gaan.

Bart Nijman liet zaterdag namens de partij weten: “Geen Peil begint een partij en doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017”.

Journalist Jan Dijkgraaf wordt de lijsttrekker van het ‘democratische initiatief’, dat niet zal draaien om “poppetjes of een zucht naar macht”, maar om “directe volksvertegenwoordiging en controle van de macht”.

Aanleiding voor het beginnen van een eigen partij is dat premier Mark Rutte nog geen gevolg heeft gegeven aan de uitslag van het Oekraïnereferendum, negen maanden geleden.

Het referendum gold volgens Nijman als schot voor de boeg: het was een “democratische waarschuwing dat de gevestigde politieke partijen hun koers dringend moeten verleggen, om de groeiende kloof tussen burger en bestuur niet nog verder uit te diepen”. Daar is volgens de GeenPeilers niets mee gedaan en “daarom gaan we ditmaal voor de voltreffer. GeenPeil gaat de democratie van binnenuit herstellen”. Hoe ze dat denkt te gaan doen, wordt maandag toegelicht. Het zal in elk geval niet gaan “volgens de spelregels van het establishment”.

Eerder zetten de andere referendum-aanjagers Jan Roos en Thierry Baudet ook al de stap de politiek in te gaan. Roos wordt lijsttrekker van Voor Nederland (VNL), Baudet wil aan de verkiezingen meedoen met zijn partij Forum voor Democratie.

LEES OOK: Thierry Baudet: ‘Waar ik op tegen ben, is dat organisaties dingen afdwingen die lidstaten niet willen’

Het bericht GeenPeil gaat de politiek in en wordt een partij ‘die niet draait om poppetjes of macht’ verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: GeenPeil gaat de politiek in en wordt een partij ‘die niet draait om poppetjes of macht’
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen