Fugro krijgt opnieuw een tik op de beurs, nadat Boskalis zijn belang verkleint

Bodemonderzoeker Fugro heeft wederom een tik gekregen, nadat het MidKap-fonds maandag ook al fors verloor.

Omstreeks 10.00 uur stond het aandeel Fugro -1,0 procent in de min op de Amsterdamse beurs.

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis (min 0,4 procent) maakte kort voor de slotbel op maandag bekend zijn belang in Fugro te hebben teruggebracht, van bijna 29 procent tot 24,9 procent.

In augustus zei Boskalis-topman Peter Berdowski nog dat hij de samenwerking met Fugro wilde versterken, maar dat er geen plannen waren om een bod te doen op Fugro, of het belang af te bouwen.

Voor analisten van KBC Securities komt het verkleinen van het belang als een verrassing. KBC merkt op dat de neergang in de oliesector mogelijk zwaarder en langer is dan Boskalis had verwacht toen het bedrijf het belang in Fugro nam. KBC stelt dat de kernactiviteiten van Fugro goed passen bij Boskalis en dat Fugro een interessant bedrijf is.

ING is van mening dat de verkleining van het belang negatief wordt opgevat op de markt. Het blijft gissen naar de exacte reden voor dit besluit, aldus ING.

Verkoop onderdeel afgeblazen

Maandag maakte Fugro bekend dat het afziet van de verkoop van onderdeel Asia Pacific Subsea Services aan Shelf Subsea. De bodemonderzoeker kondigde begin augustus de verkoop aan. Het bedrijf zou daarbij ongeveer 14 miljoen euro ontvangen en een belang van 25 procent in Shelf. Zo’n 285 werknemers van Fugro zouden de overstap naar Shelf maken.

Beide partijen zijn er echter niet in geslaagd tot definitieve overeenstemming te komen. Fugro neemt het onderdeel nu op in zijn Marine-divisie, maar blijft wel op zoek naar mogelijke samenwerkingspartners voor de grotere schepen die worden gebruikt bij de installatie-activiteiten van het onderdeel.

Het besluit heeft volgens Fugro geen materiële gevolgen voor de financiële positie van het bedrijf.

Het besluit van Fugro om af te zien van de verkoop is negatief, stelde ABN Amro in een reactie. Volgens de bank zijn beleggers juist tevreden met het desinvesteringsprogramma van Fugro en daarom moet dit besluit worden gezien als een stap terug.

Het bericht Fugro krijgt opnieuw een tik op de beurs, nadat Boskalis zijn belang verkleint verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Fugro krijgt opnieuw een tik op de beurs, nadat Boskalis zijn belang verkleint
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen