Een Russisch militair vliegtuig met 92 inzittenden aan boord is in de Zwarte Zee gestort

Een Russisch militair vliegtuig met 92 inzittenden aan boord, onder wie 64 leden van het legerkoor Alexandrov Ensemble, is zondagochtend vlak na opstijgen in Sotsji in de Zwarte Zee gestort.

Dat meldt het Russische ministerie van Defensie. De kans op overlevenden wordt zo goed als uitgesloten.

Reddingsdiensten hebben de wrakstukken zo’n 1,5 kilometer van de kust op een diepte tussen de vijftig en zeventig meter gelokaliseerd.

Ook zijn enkele lichamen waargenomen. Het vliegtuig, een Tupolev Tu-154, was onderweg naar Latakia in Syrië. Het officiële Russische legerkoor zou daar een nieuwjaarsconcert geven.

Journalisten en militairen

Behalve leden van het Alexandrov Ensemble waren ook journalisten en militairen aan boord. Volgens het Russische persbureau Tass staat ook Elizaveta Glinka, ook bekend als Dr. Lisa, op de passagierslijst. Zij is in Rusland beroemd om haar hulp aan oorlogsslachtoffers

Het Russische persbureau RIA meldt dat een niet nader genoemde veiligheidsbron heeft gezegd dat uit voorlopige gegevens blijkt dat het vliegtuig is neergestort door een technische storing of een fout van de piloot.

Het persbureau Interfax meldt dat volgens een anonieme bron er geen SOS-bericht is verstuurd. Volgens Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov is het nog te vroeg om te zeggen wat de oorzaak van de crash is.

Alexandrov Ensemble

Het Alexandrov Ensemble werd in 1928 opgericht door Alexander Alexandrov (1883-1946) die in 1943 het volkslied van de Sovjet-Unie componeerde. In de loop der jaren kreeg het koor ook een orkest en een dansgroep.

Het repertoire omvat zo’n tweeduizend werken, waaronder orthodoxe gezangen, Russische volksliederen en marsen, maar ook klassiekers uit de popmuziek. Het legerkoor staat sinds mei 2016 onder leiding van luitenant-generaal Valery Khalilov.

Het bericht Een Russisch militair vliegtuig met 92 inzittenden aan boord is in de Zwarte Zee gestort verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Een Russisch militair vliegtuig met 92 inzittenden aan boord is in de Zwarte Zee gestort
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen