Drie arrestaties in Tunesië om aanslag Berlijn: verdachte en neef hadden regelmatig contact

Tunesië heeft drie mensen opgepakt die in contact zouden hebben gestaan met de Tunesiër Anis Amri, de vermoedelijke dader van de bloedige aanslag maandag op de kerstmarkt in Berlijn. Dat hebben de Tunesische autoriteiten bekendgemaakt.

Onder de arrestanten is een neef van Amri, aldus het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken. Amri is in de nacht van donderdag op vrijdag doodgeschoten in Milaan. Door de aanslag kwamen twaalf mensen om het leven.

De neef heeft bekend dat hij via een nieuwsapp in contact stond met zijn oom. Amri zou hem hebben gevraagd trouw te zweren aan terreurbeweging Islamitische Staat, en de neef stelt dat zijn oom hem geld heeft gegeven om naar Europa te reizen. Volgens de neef was Amri bovendien een van de kopstukken van een terreurcel in Duitsland.

Het is niet duidelijk of het drietal betrokken is bij de aanslag in Berlijn. Het Tunesische ministerie noemt de drie een terreurcel. Veiligheidstroepen rolde de cel vrijdag op, aldus het departement. Dat gebeurde in de buurt van de stad Kairouan waar ook de familie van Amri vandaan komt.

Het bericht Drie arrestaties in Tunesië om aanslag Berlijn: verdachte en neef hadden regelmatig contact verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Drie arrestaties in Tunesië om aanslag Berlijn: verdachte en neef hadden regelmatig contact
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen