‘Donald zou die snor maar niets vinden’: uiterlijk is een ontzettend belangrijke factor in Trumps zoektocht naar ministers

In zijn zoektocht naar nieuwe kabinetsleden heeft Donald Trump ook behoorlijk gelet op het uiterlijk van de kandidaten, aldus de Washington Post.

Trump, die zelf behoorlijk wat ervaring heeft met televisie en het organiseren van schoonheidswedstrijden, heeft al vaker opmerkingen gemaakt over het uiterlijk van publieke figuren en zakenpartners.

“Je kan aankomen met iemand die zeer geschikt is voor de baan, maar als hij of zij er niet goed uitziet komen ze nergens”, aldus een bron over het selectieproces.

“Presentatie is zeer belangrijk omdat je Amerika niet alleen nationaal vertegenwoordigt, maar in sommige gevallen ook internationaal”, aldus Jason Miller, woordvoerder van het overgangsteam.

Het meest noemenswaardige voorbeeld van dit beleid is naar verluidt voormalig VN-ambassadeur John Bolton. Hij zou door zijn opvallende witte snor niet zijn aangenomen als minister van Buitenlandse Zaken.

“Donald zou die snor maar niets vinden”, aldus een anonieme bron tegenover de Washington Post. “Ik kan geen enkele vertrouweling van Trump opnoemen die een baard heeft die hij mooi vindt.”

Dit is niet de eerste keer dat Trumps selectieprocedure in de schijnwerpers staat. In november noemde de aanstaande president de kandidaten voor zijn kabinet “finalisten“. Dat zorgde voor de nodige kritiek. Critici vroegen zich af of Trump de aanstaande ministers behandelde als kandidaten in zijn bekende televisieprogramma The Apprentice.

Donald Trump you're fired apprentice

Foto: Andrew H. Walker/Getty Images

Trumps verkiezingscampagne was een stuk kleiner dan andere campagnes in de recente geschiedenis. Na zijn onverwachte overwinning, moest zijn overgangsteam aan de bak om bijna 4.000 mensen voor zijn team te benoemen.

Trump zal op 20 januari worden ingehuldigd als de 45ste president van de Verenigde Staten.

Lees hier het volledige artikel van de Washington Post >>>

Het bericht ‘Donald zou die snor maar niets vinden’: uiterlijk is een ontzettend belangrijke factor in Trumps zoektocht naar ministers verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: ‘Donald zou die snor maar niets vinden’: uiterlijk is een ontzettend belangrijke factor in Trumps zoektocht naar ministers
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen