De topman van Starbucks draagt het stokje over en gaat zich bezighouden met innovatie

Topman Howard Schultz (63) van Starbucks doet een stapje terug. Hij blijft aan als voorzitter van de onderneming, maar draagt in april volgend jaar de dagelijkse leiding over aan medebestuurder Kevin Johnson (56), die nu nog operationeel directeur is. Dat maakte de Amerikaanse koffieketen donderdag bekend.

“Terwijl ik me concentreer op de volgende stappen van Starbucks op het pad van innovatie in de retail ben ik heel blij dat Kevin Johnson – onze huidige president, COO en al zeven jaar lang bestuurslid en mijn partner in elk facet van het runnen van Starbucks in de laatste twee jaar – heeft ingestemd de taken van de CEO van Starbucks op zich te nemen”, laat Schultz weten in een verklaring die is gepubliceerd op de website van Starbucks. “Deze verandering brengt Starbucks in de ideale positie om over de hele wereld verder te groeien in de toekomst.”

In zijn nieuwe rol gaat Schultz zich met name bezig houden met innovatie en met initiatieven waarmee de koffieketen zijn maatschappelijke betrokkenheid wil tonen. Zijn opvolger Johnson begon zijn loopbaan bij IBM, werkte later voor Microsoft en Juniper Networks en begon in 2015 in zijn huidige functie bij Starbucks.

Het bericht De topman van Starbucks draagt het stokje over en gaat zich bezighouden met innovatie verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: De topman van Starbucks draagt het stokje over en gaat zich bezighouden met innovatie
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen