De simpele ‘bluf’ cocktail die jou een échte shaker laat lijken, volgens de beste vrouwelijke bartender ter wereld Tess Posthumus

Tess Posthumus is de beste vrouwelijke bartender ter wereld en werd genomineerd voor de prestigieuze International Bartender of the Year Award. En nu is er ook nog een boek, Cocktails met Tess.

In aanloop naar de feestdagen sprak ik met Tess. Want: bestaat er ook zoiets als een bluf-drankje? Een cocktail waarmee ik kan verdoezelen dat ik nul verstand heb van cocktails? Maar waarmee ik wél punten scoor bij familie en vrienden?

“De Moscow mule. Dat is écht een crowdpleaser. Oké, je moet wel gember lusten”, vertelt Posthumus enthousiast. De ingrediëntenlijst is verrassend kort. Er zit vodka in, limoen, ginger beer en angostura bitters. “Dat kun je gewoon bij Gall&Gall kopen, lijkt een beetje op een flesje Maggi. Ik noem het altijd het zout en peper van de bartender. Je hoeft het niet te gebruiken. Je kunt het ook weglaten, maar het is wel lekker.”

Te duur, te lang, te ingewikkeld?

Zijn we dan niet bankroet na de Kerst? “Wij Nederlanders denken vaak dat cocktails duur zijn, dat het lang duurt om ze te maken, het is ingewikkeld en dan zitten er ook nog allemaal vreemde ingrediënten in die ik niet ken… Vind ik het dan wel lekker?”

Nergens voor nodig, stelt Posthumus: “We hebben het beeld dat cocktails héél zoet zijn of zó sterk dat je er na een drankje al vanaf ligt haha. Dat kan natuurlijk, maar dat hoeft dus helemaal niet.”


Dit recept komt uit het boek ‘Cocktails met Tess’:

MOSCOW MULE

De Moscow Mule (tweede van links)

(Moscow Mule, tweede van links)

45 ml vodka, halve limoen, 2 dashes Angostura bitters, 120 ml ginger beer

Methode Built
Glas koperen beker of rocksglas
Garnering de gebruikte halve limoen en Angostura bitters

1. Vul een koperen beter of een rocksglas met ijsblokjes.
2. Schenk de vodka erbij.
3. Knijp de halve limoen uit boven het glas en houd hem apart.
4. Voeg de dashes Angostura bitters toe.
5. Top up met ginger beer.
6. Roer alles even kort door en garneer met de gebruikte limoen en Angostura bitters.

Info John G. Martin van Smirnoff en Jack Morgan van het Cack ‘n Bull restaurant in Los Angeles hebben deze cocktail bedacht. Koperen bekers reageren met de vloeistof en zorgen voor een extra dimensie tijdens het drinken. Niet iedereen vindt dit lekker of prettig, dus maak in dat geval de cocktail in een rocksglas of serveer hem met een rietje.

Het bericht De simpele ‘bluf’ cocktail die jou een échte shaker laat lijken, volgens de beste vrouwelijke bartender ter wereld Tess Posthumus verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: De simpele ‘bluf’ cocktail die jou een échte shaker laat lijken, volgens de beste vrouwelijke bartender ter wereld Tess Posthumus
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen