De nieuwe schoen van Nike kost 700 euro en strikt zichzelf: wie gaat ‘m kopen?

Nike slaat weer eens nieuwe wegen in met een nieuw, kek hebbedingetje: de HyperAdapt 1.0, een schoen die zelf de veters strikt.

Het werkt exact hetzelfde als we konden zien in de film Back to the Future II. Voet erin en de schoen trekt aan. De sneakers zien er gelikt uit en zijn makkelijk in gebruik, zeker voor een product van de eerste generatie. Bovendien dragen ze de belofte met zich mee van alles wat nog komen gaat, schreef Business Insider eerder.

Voor de meeste consumenten zal de prijs 720 dollar, omgerekend bijna 700 euro, echter een hoge drempel zijn.

De Nike HyperAdapt 1.0 is geen onderdeel van een speciaal, gelimiteerd ontwerp, maar Nike laat de schoen wel in een rustig tempo van de productieband rollen en de verkooppunten zijn tot nog toe beperkt tot drie winkels in de Verenigde Staten. Consumenten die de schoen willen testen, moeten een afspraak maken.

 

trashhand_hyperadapt_Thread_CHICAGO_Des

Foto: source Nike

Kenners van de schoenenindustrie denken dat de HyperAdapt goed zal verkopen. Niet zozeer voor sportdoeleinden, maar meer vanwege het technische snufje dat ervoor zorgt dat de schoen goed zit en vanwege de exclusiviteit.

Die exclusiviteit zorgt er tot nog toe voor dat de prijs van de schoen op de tweedehands markt over de kop gaat en wordt aangeboden voor omgerekend zo’n 3800 euro.

Het idee komt dus uit Back to the Future II en wijkt enigszins af van Nike’s gebruikelijke mantra dat de producten vooral sporters moet helpen tot betere resultaten. Pas als de technologie van de zelf-strikkende schoen daaraan voldoet – het constant aanpassen aan de bewegingen van de sporter – voldoet Nike aan zijn eigen filosofie.

HyperAdapt_Thread_2_END_Des

Foto: bron Nike

Kenners zeggen dat als de schoen op meerdere plekken verkrijgbaar is, de prijs zal zakken. toch behoudt de HyperAdapt 1.0 de status van de eerste schoen die zelf de veters strikt.

Nike’s CEO Mark Parker zei eerder dit jaar in een interview met CNBC dat het idee van schoenen die zelf de veters strikken net zo groot wordt als zelfrijdende auto’s. Met een mainstream uiterlijk, toepasbaarheid en prijs.

Het bericht De nieuwe schoen van Nike kost 700 euro en strikt zichzelf: wie gaat ‘m kopen? verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: De nieuwe schoen van Nike kost 700 euro en strikt zichzelf: wie gaat ‘m kopen?
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen