Beurs Euronext meldt zich bij Londense beurs: beleggers zien overname afwikkelingsbedrijf wel zitten

Beursbedrijf Euronext steeg 3,3 procent bij de kleinere fondsen. Euronext voert exclusieve gesprekken met branchegenoot London Stock Exchange (LSE) voor de overname van afhandelingsbedrijf LCH.Clearnet. LSE wil fuseren met Deutsche Börse. Om bezwaren van toezichthouders weg te nemen, zijn de bedrijven bereid concessies te doen en onderdelen af te stoten.

Een overname van LCH.Clearnet door Euronext zou van strategisch belang zijn voor het beursbedrijf, aldus analisten van ING. Volgens ING zou Euronext dus graag LCH.Clearnet willen overnemen en is het daarom positief dat exclusieve gesprekken worden gevoerd. Andere bieders zouden Nasdaq en CME zijn. De biedingsprijs voor LCH.Clearnet zou geschat worden op 400 tot 500 miljoen euro.

AEX wint 0,3 procent

De beurs in Amsterdam liet dinsdagochtend een kleine winst optekenen. Ook elders in Europa stonden de graadmeters overwegend in de plus. Veel richtinggevend nieuws is echter niet voorhanden voor beleggers.

De AEX-index in Amsterdam stond in het eerste handelsuur 0,3 procent hoger op 481,83 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 680,91 punten. De hoofdindices in Parijs en Frankfurt klommen tot 0,3 procent, maar Londen daalde 0,1 procent.

De hoofdindex werd aangevoerd door biotechnoloog Galapagos die een koerswinst boekte van 1,2 procent. Digitaal beveiliger Gemalto was de grootste daler met een min van 0,6 procent.

Vastned ging licht vooruit. Het vastgoedfonds heeft voor 34 miljoen euro een drietal winkelpanden op A-locaties in Madrid en Parijs gekocht. Daarnaast wist het voor 11,3 miljoen euro zijn Portugese bezittingen te verkopen.

De euro was 1,0383 dollar waard, tegen 1,0447 dollar bij het Europese slot op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,2 procent tot 52,04 dollar en Brent steeg 0,2 procent in prijs tot 55 dollar per vat.

Het bericht Beurs Euronext meldt zich bij Londense beurs: beleggers zien overname afwikkelingsbedrijf wel zitten verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Beurs Euronext meldt zich bij Londense beurs: beleggers zien overname afwikkelingsbedrijf wel zitten
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen