Beleggen in microkrediet: eenvoudiger dan u denkt

AFMInvesteren in mensen kan al vanaf 10 euro per maand.

Beleggen gaat al lang niet meer alleen om het halen van de hoogste rendementen. Manieren om duurzaam en sociaal te beleggen zijn in opkomst, en dat is niet zo vreemd. Want wie wil er geen eerlijk rendement en tegelijk iets goed doen met zijn geld?

Oikocredit verstrekt microkredieten om ondernemers in ontwikkelingslanden te steunen. Een klein bedrag heeft al grote impact.

Een lening van 50 tot 500 euro is meestal al voldoende om te starten of door te groeien. Voor westerse begrippen een kleine investering en een kleine moeite. Maar voor mensen in ontwikkelingslanden is het niet vanzelfsprekend, en maakt het alle verschil.

Sociaal investeren

Ondernemers steunen we niet alleen met geld. Alle projecten zijn erop gericht om sociale impact te creëren. We verlichten de armoede en verhogen de zelfredzaamheid. We leren mensen dus voor zichzelf op te komen. De beginnende ondernemers krijgen ook trainingen, zoals advies over de bedrijfsvoering en het omgaan met hun spaargeld. Oikocredit helpt ondernemers in ontwikkelingslanden dus op eigen benen te staan.

Eerlijk rendement

We gaan daarbij voor een sociaal en eerlijk rendement van uw investering. Sinds onze oprichting is dat 1,55%. Dat is mooi meegenomen. Beleggers hebben ook nog nooit iets van hun inleg verloren. Maar het belangrijkste: wij streven er naar dat financiële resultaten altijd hand in hand gaan met sociale resultaten. Zo weet u dat uw geld goed terecht komt.

Wilt u ook een sociale aanvulling op uw portefeuille? Beleggen in Oikocredit kan al vanaf 10 euro per maand. Ook is een eenmalige belegging van minimaal 200 euro mogelijk.

Kortom: 6 redenen om te investeren in mensen

  1. U krijgt een eerlijk financieel rendement
  2. U krijgt een prachtig sociaal rendement
  3. Beleggen in mensen is een mooie sociale aanvulling op uw portefeuille
  4. U doet al mee vanaf 10 euro per maand of 200 euro eenmalig
  5. U kunt uw geld kosteloos opnemen
  6. Nog nooit heeft een belegger iets van zijn inleg verloren

Bouwen aan een toekomst

Sociaal investeren doen we samen met bijna 800 partners wereldwijd. Daarmee bereiken we 46 miljoen mensen in ruim 70 landen. Zo maken we de wereld stapje voor stapje beter. Mensen in ontwikkelingslanden zien opbloeien, daar leven we voor.

Zoals Rosalinda García Santos uit Guatemala. Met behulp van een microkrediet kan zij zich volledig richten op waar ze goed in is: het maken van ’quipils’, traditionele blouses die een leven lang meegaan. En op de Filipijnen werkt Lourdes Lamban met vrouwen uit de buurt in haar eigen café, waarvoor de grond gefinancierd werd via een partner van Oikocredit. Het zijn slechts grepen uit al onze succesverhalen.

U investeert dus letterlijk in mensen, die zo zelf aan hun eigen toekomst kunnen bouwen. Dus geen vis geven, maar leningen verstrekken voor een hengel. Dat is ontwikkelingshulp met een idee. Doe ook goed met uw geld en help mee. Kijk voor meer informatie op investeerinmensen.nl.

Stichting Beheer Oikocredit Nederland Fonds is als beheerder van het Oikocredit Nederland Fonds (ONF) opgenomen in het register van de AFM. ONF is een beleggingsfonds en er zijn risico’s verbonden aan een belegging in het ONF. Het meest in het oog springende risico is het spreidingsrisico. Tussen de 97% en 99% van het fondsvermogen wordt namelijk geïnvesteerd in Oikocredit.

Advertisement

Het bericht Beleggen in microkrediet: eenvoudiger dan u denkt verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Beleggen in microkrediet: eenvoudiger dan u denkt
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen