27 nieuwe bioscoopfilms die je de komende tijd wil zien

De decemberperiode is dé tijd waarin talloze Hollywood-blockbusters uitkomen, knallers van eigen bodem én wekelijks wel een film die in aanmerking komt voor een Oscar. Het enige nadeel: meestal duurt het even voordat die films in Nederland in de bioscoop draaien.

Voor december staat onder meer een nieuwe Star Wars-film in de planning; de avonturenfilm Doctor Strange is onlangs uitgekomen net de Harry Potter-opvolger Fantastic Beasts and Where to Find Them.

27 films die je niet wilt missen de komende tijd. Op volgorde van verschijning:


1. Doctor Strange – nu in de Nederlandse bioscoop

doctor-strange-november-4

Een held uit de Marvel Comics-serie van mythische proporties: Doctor Strange heeft een origineel verhaal, maar het zijn vooral de duizelingwekkende special effects die je bij zullen blijven.


2. Hacksaw Ridge – nu in de Nederlandse bioscoop

hacksaw-ridge-november-4

Mel Gibson zat de afgelopen tien jaar in een PR-hel, na zijn arrestatie vanwege anti-semitische uitspraken. Het lijkt erop dat de tijd de wonden genoeg heeft geheeld om bezoekers naar zijn nieuwste productie te trekken. De film volgt het verhaal van Andrew Garfield, een arts in de Tweede Wereldoorlog, die als eerste de Medal of Honor krijgt.


3. Trolls – nu in de Nederlandse bioscoop

trolls-november-4

Justin Timberlake is één van de sterren die zijn stem leende aan deze animatie over een enkele trollen die op avontuur gaan om hun vrienden te redden.


4. Arrival – nu in de Nederlandse bioscoop

arrival-november-11

In deze emotionele sci-fi film zien we hoe Amy Adams en Jeremy Renner als onderzoekers door het leger worden opgeroepen. Het duo krijgt een speciale opdracht, want volgens het leger zijn er aliens op aarde geland.


5. Fantastic Beasts and Where to Find Them – nu in de Nederlandse bioscoop

fantastic-beasts-and-where-to-find-them-november-18

Decennia voordat Harry Potter zijn krachten ontdekt is er Newt Scamander (gespeeld door Eddie Redmayne). Hij is in New York als hij verzeild raakt in een avontuur om een aantal van J.K. Rowlings magische schepsels te vangen.


6. Bad Santa 2 – nu in de Nederlandse bioscoop

bad-santa-2-november-23

Moeten we blij zijn met deze sequel? De tijd zal het leren. Billy Bob Thornton is terug als Willie: een crimineel die meestal dronken is en de kerstman speelt in een winkelcentrum.


7. Moana – nu in de Nederlandse bioscoop

moana-november-23

In dit nieuwe Disney-avontuur volgen we Moana (Vaiana in het Nederlands): een jonge vrouw die samen met halfgod Maui (Dwayne Johnson) naar een legendarisch eiland reist.


8. Nocturnal Animals – nu in de Nederlandse bioscoop

nocturnal-animals-november-18

Regisseur Tom Ford komt met een film bomvol raadsels. Amy Adams speelt een galeriehoudster die gekweld wordt door de roman die haar ex-man (Jake Gyllenhaal) haar stuurde.


9. Office Christmas Party – 8 december

office-christmas-party-december-9

Deze flauwe komedie met Jason Bateman, Jennifer Aniston, T.J. Miller, Olivia Munn en Kate McKinnon gaat over een kerstfeest georganiseerd door een branchemanager die gelooft dat hij en zijn werknemers ontslagen worden.


10. Soof 2 – 8 december

soof 2 lies visschedijk

Na flink wat relatietherapie lijkt de koek voor Soof (Lies Visschedijk) en Kasper (Fedja van Huêt) echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar.


11. Sing – 14 december

sing-december-21

Idols, maar dan met dieren. In de hoop zijn theater te redden organiseert een koala (Matthew McConaughey) een zangwedstrijd.


12. Rogue One: A Star Wars Story – 14 december

rogue-one-a-star-wars-story-december-16

Het verhaal speelt zich af vóór A New Hope. Jyn Erso (Felicity Jones) speelt de leider van een groep rebellen die de plannen voor de Death Star willen stelen.


13. La La Land – 22 december

la-la-land-december-9

Ryan Gosling en Emma Stone spelen de sterren van de hemel als twee gedreven personen die de liefde vinden in Los Angeles. Een musicalfilm van Damien Chazelle.


14. Passengers – 22 december

passengers-december-21

Aurora (Jennifer Lawrence) en James (Chris Pratt) reizen naar een verre planeetkolonie, maar worden negentig jaar te vroeg wakker dankzij een technische fout. In het begin is het grappig, totdat ze zich realiseren dat het hele ruimtevaartuig in gevaar is.


15. The Founder – 5 januari

the-founder-december-16

Michael Keaton speelt Ray Kroc, de man achter McDonald’s. In de film zien we hoe deze verkoper een simpel idee weet te veranderen in een miljardenbusiness.


16. Assassin’s Creed – 5 januari

assassins-creed-december-21

Assassin’s Creed werd gebaseerd op de gelijknamige populaire game. In de film komt Michael Fassbender als Callum Lynch erachter dat hij afstamt van een geheim moordenaarsgenootschap.


17. Allied – 12 januari

allied-november-23

Samen met hoofdrolspelers Brad Pitt en Marion Cotillard zet regisseur Robert Zemeckis een spy thriller/liefdesverhaal neer.


18. Lion – 12 januari

lion-november-25

In deze mogelijke Oscar-winnaar zien we Dav Patel als Saroo Brierley. De hoofdpersoon wordt op vijfjarige leeftijd gescheiden van zijn familie en geadopteerd door een Australisch gezin. Nu, op zijn 25ste, gaat hij op zoek naar zijn biologische familie. Met Rooney Mara en Nicole Kidman.


19. Brimstone – 12 januari

brimstone martin koolhoven

De nieuwe film van Martin Koolhoven! Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.


20. Live by Night – 26 januari

live-by-night-december-25

Ben Affleck schrijft, regisseert en speelt in deze gangsterfilm die zich in de jaren twintig afspeelt.


21. The LEGO Batman Movie – 8 februari

lego-batman-movie

In de geest van de zorgeloze pret die De LEGO Film tot een wereldwijd fenomeen maakte, speelt de zelfbenoemde leider van dat gezelschap – Batman – nu de hoofdrol in zijn eigen bioscoopavontuur.


22. Silence – 9 februari

silence-december-23

Martin Scorsese is al twee decennia bezig met deze bewerking van Shūsaku Endō’s boek uit 1966. Twee 17de-eeuwse jezuïten worden vervolgd wanneer ze het christelijke geloof verspreiden.


23. Paterson – 9 februari

paterson-december-28

Adam Driver speelt een fantastische rol in Jim Jarmusch’s nieuwste film. Hij speelt een buschauffeur die in Paterson, New Jersey leeft, maar ook dichter is.


24. Jackie – 16 februari

jackie-december-2

Nathalie Portman zet een Oscar-waardige vertolking van Jacqueline Kennedy neer. De film volgt Jackie in de dagen na de moord op haar man, president John F. Kennedy.


25. Fences – 16 februari

fences-december-25

Denzel Washington regisseert én speelt in deze bewerking van een theaterstuk. De acteur speelt een vader die zijn familie probeert op te voeden te midden van de raciale spanningen van de jaren vijftig.


26. Loving – 23 februari

loving-november-4

Regisseur Jeff Nichols zet een sterk waargebeurd verhaal neer. De film volgt een interraciaal koppel dat in 1958 de gevangenis in moet, omdat ze zijn getrouwd.


27. Gold – 23 februari

gold-december-25

Kenny Wells (Matthew McConaughey, bijna onherkenbaar met teruglopende haarlijn en een paar kilo’s extra) is een goudzoeker, maar ook een falende zakenman wiens relatie onder druk staat. In een laatste poging om succes te boeken gaat hij in de Indonesische jungle op zoek naar goud.

Het bericht 27 nieuwe bioscoopfilms die je de komende tijd wil zien verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: 27 nieuwe bioscoopfilms die je de komende tijd wil zien
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen