Volgens opiniepeiler Nate Silver is Hillary Clinton ‘één staat verwijderd van verlies’

De kans dat Hillary Clinton de 270 benodigde kiesmannen behaalt die nodig zijn om de presidentsverkiezingen te winnen, is volgens statisticus Nate Silver kleiner, dan die van president Barack Obama aan het einde van de verkiezingscampagne in 2012.

Silver zei in het Amerikaanse ABC-televisieprogramma This Week dat Clinton “een kans van 2 op 1” heeft om te winnen, maar merkte daarnaast op dat Trump een klein voordeel heeft in een aantal staten die veel kiesmannen opleveren, zoals Florida, Ohio en North Carolina.

“Het electorale rekensommetje is minder eenvoudig voor Clinton dan voor Obama vier jaar geleden. Obama was toen zeker van ruim 320 kiesmannen, Clinton heeft er ongeveer 270.”

“Ze is dus één staat verwijderd van een verlies. Ze heeft nog steeds een betere positie dan Donald Trump, maar het is niet een erg zekere positie.”

Andere opiniepeilers zoals die van de New York Times en Huffington Post achten de kans dat Clinton wint een stuk groter, namelijk respectievelijk 84 en 98 procent. Het rekenmodel van Trump schat de kansen van Trump hoger in.

Criticasters zetten hun vraagtekens bij Silvers vertrouwen in de populariteit van Trump.

Ryan Grim van Huffington Post provoceerde Silver zaterdag al, door op te merken dat de site van Silver, FiveThirtyEight, niet alle peilingen even zwaar meetelt, maar ze corrigeert op basis van hun succes in het verleden.

Het bericht Volgens opiniepeiler Nate Silver is Hillary Clinton ‘één staat verwijderd van verlies’ verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Volgens opiniepeiler Nate Silver is Hillary Clinton ‘één staat verwijderd van verlies’
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen