Unilever gaat een fabriek van $35 miljoen bouwen in Cuba waar Rexona wordt geproduceerd

Het Communistische bewind van Cuba heeft met de Nederlandse multinational Unilever een akkoord gesloten over de bouw van een fabriek van 35 miljoen dollar waar zeep en tandpasta zal worden gefabriceerd. Dat schrijft Reuters.

De joint venture van Unilever en de overheid gaat onder meer de shampoo Sedal, deodorant Rexona en wasmiddel Omo produceren. De bouw van de fabriek gaat begin 2018 pas van start in Mariel, een speciale ontwikkelingszone west van hoofdstad Havana.

Sinds president Raul Castro het stokje van zijn broer Fidel heeft overgenomen in 2008, is het land zich meer open gaan stellen voor buitenlandse bedrijven. Er zijn veel ondernemingen in gesprek met Castro sinds hij openlijk aangaf buitenlandse partijen te verwelkomen.

Comeback van Unilever

Unilever is niet onbekend met het land. In de jaren 90 startte het een joint venture in Cuba. De nationale economie kon toen buitenlands kapitaal goed gebruiken omdat de Sovjet Unie, een grote sponsor van Castro, uit elkaar was gevallen.

In 2012 verliet Unilever het land echter na een geschil over het aandelenbelang in de joint venture.

“Onze duurzame bouwplannen tonen onze belofte om te investeren in de lange termijngroei van de Cubaanse economie”, zei Paul Polman, topman van Unilever tijdens een ceremonie rondom de deal, waar ook de Cubaanse minister van industrie bij was. “We zijn getuigen van de start van een nieuwe fase”.

Paul Polman van Unilever in Cuba

 

Het bericht Unilever gaat een fabriek van $35 miljoen bouwen in Cuba waar Rexona wordt geproduceerd verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Unilever gaat een fabriek van miljoen bouwen in Cuba waar Rexona wordt geproduceerd
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen