Suitsupply zit nu ook in het Amerikaanse dorpje Greenwich: bekijk hier hoe deze ‘destination store’ is opgebouwd

“Het pakkenbedrijf dat ooit begonnen is in een studentenkamer en al snel Oympische athleten kleedde, is nu gearriveerd in Greenwich”, schrijft lokale nieuwsdienst Greenwich Time over de komst van Suitsupply.

De vestiging in het ongeveer 60.000 inwoners tellende dorp Greenwich, gelegen in de westelijke Amerikaanse staat Connecticut, is een van de meer dan 70 filialen van het Nederlandse bedrijf.  Inmiddels verkoopt het bedrijf op plekken in zestien landen.

Het doel van het merk is op dit moment om de Verenigde Staten te veroveren. Er waren al zo’n negentien winkels in Noord-Amerika. Maar daar komen er, inclusief Greenwich, nog een handjevol bij. Hoewel Suitsupply steeds meer online verkoopt, namelijk al zo’n 30 a 40 procent, blijft het dus zeker ook nog uitbreiden met fysieke winkels.

Destination store

Een rustig keiweggetje leidt naar de ruime parkeerplekken van het nieuwe filiaal in Greenwich. Ver weg van het drukke opzichtige Manhattan, waar de huren hoog zijn en de ruimte schaars.

De Greenwich Mansion van Suitsupply past in het idee waar Suitsupply oorspronkelijk groot mee is geworden, het is namelijk een destination store. Oftewel een filiaal dat niet direct op een zichtlocatie of in een groot winkelcentrum zit.

Ondanks dat de Nederlandse onderneming nu ook winkels op drukbezochte toplocaties heeft, is het in eerste instantie groot geworden met deze destinations stores. Oprichter Fokke De Jong opende zijn eerste winkel langs de snelweg A4 in Hoofddorp.

Vorige week donderdag werd Greenwich Mansion geopend. Zoals je kunt zien niet in een drukke winkelstraat.

 

Het bericht Suitsupply zit nu ook in het Amerikaanse dorpje Greenwich: bekijk hier hoe deze ‘destination store’ is opgebouwd verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Suitsupply zit nu ook in het Amerikaanse dorpje Greenwich: bekijk hier hoe deze ‘destination store’ is opgebouwd
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen