Richard Branson maakt zich grote zorgen over de toekomst van Amerika

Miljardair en Virgin Group-oprichter Richard Branson maakt zich zorgen over de toekomst van Amerika, nu Trump is verkozen tot volgende president van de Verenigde Staten.

Branson maakt zich vooral zorgen over het Hooggerechtshof, maar ook over “zwaarbevochten voortgang” voor gelijkheid, vrouwenrechten, immigratie en het klimaat, schrijf hij op zijn site.

“In wat voor wereld willen we dat onze kinderen opgroeien? Wat voor boodschap stuurt de overwinning van Trump aan jongeren, over omgangsvormen, principes en de houding tegenover anderen om succes te behalen?”

De Brit – die in eigen land al actie voerde tegen de Brexit – was tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne een groot tegenstander van Trump en aanhanger van Clinton. Hij noemde Trump “irrationeel”, “agressief” en “niet geschikt voor de functie”, terwijl Clinton volgens hem “goed kan luisteren” en “welbespraakt” is.

Over de campagne heeft Branson weinig goede woorden over: “De venijnige persoonlijke aanvallen en stekende woorden hebben me doen afvragen of het politieke debat lager kan zinken dan dit.”

Branson zegt “met verdriet” de verkiezingsuitslag te accepteren en roept op tot eenheid. “We moeten hopen dat de retoriek van Trump slechts retoriek was, en dat gezond verstand en de controle op het democratische bestel standhouden.”

De baas van de Virgin Group volgt daarmee de lijn van Trump, Obama en Clinton, die in hun speeches ook al opriepen tot eenheid. Trump benadrukte dat hij er wil zijn voor “alle Amerikanen”, Clinton benadrukte dat de Amerikanen hem “een eerlijke kans zijn verschuldigd”.

LEES OOK: Richard Branson: Donald Trump vertelde me dat hij de ‘rest van zijn leven’ wil wijden aan wraak

Het bericht Richard Branson maakt zich grote zorgen over de toekomst van Amerika verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Richard Branson maakt zich grote zorgen over de toekomst van Amerika
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen