Republikein en Paypal-oprichter Peter Thiel denkt dat Trump een ‘extreem zware taak’ krijgt

De bekendste Trump-aanhanger uit Silicon Valley, Paypal-medeoprichter en tech-investeerder Peter Thiel, heeft iets gezegd over de historische overwinning van Donald Trump.

Thiel prijst Trumps overwinning, maar denkt dat Trump een moeilijke tijd tegemoet gaat:

“Ik feliciteer de aanstaande president Donald Trump. Hij heeft een extreem zware taak voor zich, want we hebben veel te lang gewacht met het aanpakken van de problemen die dit land heeft. Het is een kwestie van alle hens aan dek.”

Thiel steunde Trump al voordat hij gekozen werd als de Republikeinse presidentskandidaat, en heeft zichzelf de afgelopen maanden vaak moeten verdedigen in Silicon Valley. Veel groeperingen vroegen techbedrijven zoals Facebook , waar Thiel commissaris is, om zichzelf van Thiel te distantiëren.

Nu Trump is verkozen als de volgende president van de Verenigde Staten, is Thiel opeens geen outsider meer, maar mainstream.

Tijdens een Halloween-bijeenkomst, zei Thiel dat Trump de weg vrijmaakt voor een “nieuwe Republikeinse partij, voorbij de dogma’s van het ‘Reaganism’.”

“Hij gaat zelfs verder dan het heruitvinden van één partij; hij vernieuwt de Amerikaanse politiek naar iets dat afwijzing overwint, hokjesdenken afwijst en de realiteit op waarde schat”, aldus Thiel in zijn speech. “Wanneer het afleidende spektakel van dit verkiezingsseizoen is vergeten en de geschiedenis van onze tijd is geschreven, is de enige belangrijke vraag nog of deze nieuwe politiek te vroeg of te laat kwam.”

De mede-oprichter van PayPal en prominente investeerder, die onder meer de rechtszaak van worstelaar Hulk Hogan tegen de website Gawker financierde, erkent dat dit verkiezingsjaar “krankzinnig’ was.

“Echte gebeurtenissen leken op audities voor Saturday Night Live (een comedyprogramma, red.)”, aldus Thiel. “Alleen een uitbraak van krankzinnigheid zou kunnen verklaren dat een politieke outsider werd verkozen tot presidentskandidaat van één van de twee grote partijen.”

Die “uitbraak van krankzinnigheid” blijkt nu veel meer dan het feit dat een politieke outsider werd verkozen tot de presidentskandidaat van een grote partij. Donald Trump is de volgende president van de Verenigde Staten.

Het bericht Republikein en Paypal-oprichter Peter Thiel denkt dat Trump een ‘extreem zware taak’ krijgt verscheen eerst op Business Insider.

Lees het hele artikel: Republikein en Paypal-oprichter Peter Thiel denkt dat Trump een ‘extreem zware taak’ krijgt
Adverteren

Artikel marketing

Artikelen plaatsen